KıbrısManşet

Boşanma aşamasındaki eşini öldürmekle tehdit eden zanlıya mahkemeden uzaklaştırma emri

Mağusa’da alkollü halde boşanma aşamasında olduğu eşinin kapısına dayanıp bıçak çekerek öldürmekle tehdit eden O. Ç. yargılanma aşamasını tutuksuz beklemek üzere teminata bağlandı. O.Ç'nin boşanma aşamasındaki eşini sürekli rahatsız etmesi nedeni ile kadın için koruma, O.Ç. için uzaklaştırma kararı alındı.

Mağusa’da 9 Şubat tarihinde gece saatlerinde alkollü halde boşanma aşamasındaki eşinin kapısına dayanan ve eşinin karnına bıçak dayayıp ölüm tehditleri savuran O.Ç. hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Zanlı, “Şiddet tehdidi”, “Ciddi darp”, “Korkutmak maksadıyla silah taşıma”, “Kanunsuz bıçak taşıma”, “Sarhoşluk”, “Rahatsızlık”, “Uygunsuz tavır harekette bulunmak” ve “Sokağa çıkma yasağını ihlal etmek” suçlamaları ile dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Zanlı O.Ç., ileride yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Mahkeme, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması, seyahat belgelerine el konulması, 20 bin TL nakdi teminat ödemesi, KKTC vatandaşı 3 kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Polis soruşturmasında zanlının 2020 yılı Haziran ayında da eşini darp ettiği, 28 Ocak 2021 tarihinde ise eşini telefonla arayıp yine öldürmekle tehdit ettiği tespit edilirken zanlının söz konusu suçlardan hakkında dava okunup serbest bırakıldığı öğrenildi.

Tehditlerinin yanı sıra her seferinde boşanma aşamasındaki eşine canını tehlikeye sokan faaliyetlerinin dozunu da artırdığı görülen zanlı için boşanma aşamasındaki eşinden uzaklaştırma kararı temin edildiği,  kadın için de mahkemenin koruma kararı verdiği öğrenildi.

BIÇAK BULUNAMADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Çebi mahkemede verdiği ifadesinde, zanlının 9 Şubat 2021 tarihinde saat 21:30 raddelerinde Mağusa’da 131 promil alkollü içki tesiri altında olduğu sırada tasarrufunda bulundurduğu açılıp kapanan çakı diye bilinen bıçakla boşanma aşamasında olduğu eşinin evine giderek kapıyı çaldığını aktardı.

Yan dairede misafirlikte bulunan eşinin dışarı çıkmasının ardından zanlının çocukları göreceği gerekçesiyle aralarında tartışma yaşandığını söyleyen Çebi, bu tartışma sırasında zanlının tasarrufundaki bıçağı çıkarıp eşinin karnına dayadığını anımsattı.

Akabinde apartman sakinlerinin olaya müdahale ettiğini söyleyen Çebi, zanlının boşanma aşamasındaki eşine hitaben “Yarın gelip seni öldüreceğim” diyerek tehdit ettiğini ve olay yerinden ayrıldığını akabinde ise yapılan şikayet üzere zanlının apartman önünde tespit edilerek tutuklandığını açıkladı.

Olayda kullanıldığı ileri sürülen bıçağın tüm aramalara rağmen bulunmadığına dikkat çeken Çebi, zanlının ilk beyanlarında söz konusu bıçağı kendisini korumak amacı ile taşıdığını söylediğini ancak daha sonra beyanlarında değişiklik yaparak elinde bıçak olmadığını söylediğini aktardı.

Yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Çebi, zanlının 2015 yılında “korkutmak maksatlı bıçak taşıma, kanunsuz bıçak taşıma ve tecavüzkar alet taşıma” suçlarından sabıkası bulunduğunu, ayrıca zanlının 2020 yılı Haziran ayında eşini darp ettiği için ve yine 28 Ocak 2021 tarihinde boşanma aşamasındaki eşine telefonda “sen göreceksin, yarın gelip seni öldüreceğim” diyerek yine tehdit edip telefonda tacizlik suçundan hakkında dava okunduğunu açıkladı.

Kaynak: kıbrıspostası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu