GenelManşetSporTürkiye

“Bottas” İstanbul’da siftah yaptı

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sini Mercedes pilotu Fin Valtteri Bottas kazandı. Bottas bu sezon ilk birinciliğini elde ederken, kariyerinde ilk kez İstanbul'da yarış kazandı.

TÜRKİYE’DE ZAFER BOTTAS’IN

58 turluk Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinde ıslak zeminde yapılan heyecan dolu yarışta damalı bayrağı ilk geçen sürücü Mercedes pilotu Valtteri Bottas oldu. Türkiye’de ilk kez kariyerinde ise 10. grand prix zaferine ulaşan Bottas ayrıca Türkiye’de en hızlı tur atan isim oldu. Fin pilot, 5,3 kilometrelik pistte 1 dakika 30.432 saniyeyle en hızlı tur zamanına ulaştı. Yarışa 2. sırada başlayan Max Verstappen de başladığı yerde yarışı tamamlarken, bir diğer Red Bull sürücüsü Sergio Perez, 3. olarak podyum gören son isim oldu. Yarışa 11. sırada başlayan Lewis Hamilton yarışı 5. olarak bitirdi.

BU SEZON İLK GALİBİYET

Bu sezon sonunda Mercedes’teki koltuğunu George Russell’a devredip önümüzdeki sezondan itibaren Alfa Romeo adına mücadele edecek olan Valtteri Bottas, 2021 sezonunda takımla ilk galibiyetini İstanbul’da aldı. Yarışa en önde başlayan Fin pilot, herhangi bir sürprize izin vermedi ve yarışı lider tamamladı.

PİLOTLARDA VERSTAPPEN, TAKIMLARDA MERCEDES

Verstappen, zirve yarışındaki rakibi Hamilton’ın yarışı 5’inci sırada noktalamasının ardından yeniden zirvenin sahibi oldu. Yarışı 2’nci sırada tamamlayan Verstappen, pilotlar klasmanında 262,5 puanla zirveye çıktı. Takımlar klasmanında ise Mercedes, 433,5 puanla liderliğini sürdürdü.

Türkiye Grand Prix’sinde ilk 3 sıra:

1- Valtteri Bottas (Mercedes)
2- Max Verstappen (Red Bull)
3- Sergio Perez (Red Bull)

Pilotlar klasmanında ilk 3 sıra:

1- Max Verstappen (Red Bull): 262,5 Puan
2- Lewis Hamilton (Mercedes): 256,5 Puan
3- Valtteri Bottas (Mercedes): 177 Puan

Takımlar sıralamasında ilk 3 sıra:

1- Mercedes: 433,5 Puan
2- Red Bull: 397,5 Puan
3- McLaren: 240 Puan

Diğer Haberler

Başa dön tuşu