KıbrısManşet

“Böyle bugün git yarın gel demekle olacak iş değil bu”

"Sağlık Bakanlığı'nın 40 yaş ve üzerinde olup 1.doz Astra Zeneca aşısı yaptırmak isteyen kişiler Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Gazimağusa Devlet Hastanesi ve Girne Akçiçek Hastanesi'ne randevusuz başvurabilirler" açıklaması üzerine hastane önlerinde yoğunluk yaşandı.

Sağlık Bakanlığı Açıklama dün yapılan açıklamaya göre;
“4 Mayıs Salı 2021 tarihinden itibaren 40 yaş ve üzerinde olup 1.doz Astra Zeneca aşısı yaptırmak isteyen kişiler Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ve Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde hafta içi her gün 13.00-16.00 saatleri arasında, Girne Akçicek Devlet Hastanesi’nde ise hafta içi her gün 08.30 – 14.00 saatleri arasında randevusuz olarak Astra Zeneca aşısı yaptırabilirler.
Diğer aşılar randevulu olarak devam edecektir.” açıklaması üzerine bugün Mağusa Devlet Hastanesi’nin önünde yoğun bir kalabalık yaşanıyor.
“BUGÜN GİT YARIN GEL”
Kalabalığın haricinde Mağusa Devlet Hastanesi’ne aşı için giden bir vatandaş bugün yaşadıklarını anlattı. Hastaneden, Bakanlığın 50 kişiye aşı yapılması talimatı verildiğini ve yarın için tekrar aşılamanın yapılacağının söylenmesi üzerine vatandaş isyan etti.  Hastanede herhangi bir randevu, sıra numarası olmamasından dolayı sitem eden vatandaş , “Karşınızda 40 yaş üzeri meşguliyeti olan insanlar var. Böyle bugün git yarı gel demekle olacak iş değil bu” ifadelerine yer verdi.
İŞTE SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMININ TAMAMI İSE ŞÖYLE:

40 yaş üzerine saat 13.00 – 16.00 arası git aşı ol deniliyor, ancak bugün Mağusa Devlet Hastanesine giden 40 yaş üzerindeki kardeşim ve birkaç tanıdığıma Bakanlık sadece 50 kişiye aşı yapılması talimatı verdi yarın gel deniliyor. Aşağıdaki resmi duyuruda ise bakanlık ne sayı kısıtlamasından, ne de önceden gelenin sıra numarası alacağından bahsediyor. Organizasyon ve duyurunun açık ve anlaşılır bir dille yapılması konusunda sanırım Bakanlığımızın acilen bir şeyler yapması lazım. Karşınızda 40 yaş üzeri meşguliyeti olan insanlar var. Böyle bugün git yarı gel demekle olacak iş değil bu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu