GenelKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Bozkurt: Gençlerimizi yitirmeyelim

Sağlık Eski Bakanlarından Doktor Gülsen Bozkurt GIYNIK Gazetesi'ne konuştu. Bozkurt alınan önlemlerin yeterli noktada olmadığını söyledi

Sağlık Eski Bakanı Gülsen Bozkurt artan vakalara yönelik alınan önlemleri yetersiz bulduğunu belirtti ve “Vaka sayıları nüfusumuza göre patlama noktasında.  Bu kadar küçük bir coğrafyada insanların birbiri ile teması mümkün” dedi.

İki haftalık bir kapanmanın ülke ve toplum sağlığı açısında daha yeterli olacağını kaydeden Bozkurt, belli grupların işlerine devam etmek zorunda olduğu için hala risk altında olduklarının altını çizdi. Diğer yandan sağlık kapasitesinin de artan vakaları daha fazla kaldıramayacağını kaydeden Bozkurt, “Sağlık kapasitemiz bu durumu kaldıramaz. Bu sabah 70 hastanın yattığını söylediler. Yeni açılan merkez tam verimli çalışmıyor. Hastanenin durumunu net bilemeyeceğim ama yoğun bakım hekimleri yeteri kadar hemşire olmadığını söylüyor. Olmayan hemşire ile olmayan insan iş gücü ile bina olsa bile yatak olsa bile ne yapacağız? Antiviral ilaçlar ellerinde ne kadar var? Yoğun bakım hasta sayıları giderek artıyor. Birçoğu ise genç hasta. Bu insanların en iyi şekilde tedavi edilmesi lazım.”

TOPLUMUN YÜZDE 70’İ AŞILANMALI

Virüsün patlamasının bir diğer nedenin de yılbaşı eğlenceleri olduğunu dile getiren Bozkurt, “Ülkede ciddi bir şey olmayabilir havasına girildi ancak bu hükümetin suçudur. Çünkü halkını koruyacak olan hükümetler ve onların uyarılarıdır.  Bilim Kurulu’nun aldığı kararlar esnetildi her ülkede sağlığı yöneten hükümetlerdir ve onların başarıları ya da başarısızlıklarını toplum öder. Bizde de kötü senaryo gerçekleşmeye başladı maalesef. Bunun içinden ciddi ve planlı bir şekilde ilerleyelim ve en az can kaybı ile bu virüsten kurtulalım. Gençlerimizi yitirmeyelim, onları en iyi şekilde koruyalım” şeklinde konuştu.

“Sağlık Bakanı da çırpınıyor ama kadrosu eksik. Bununla bir çırpıda nasıl baş edecekler bilemiyorum” şeklinde konuşan Bozkurt, “Aşı olmamız gerekir aşıyı yüzde 70 nüfusa yapabilmek başarıdır.  Bunun içinde 500 bin aşıya ihtiyacımız var ancak 500 bin aşıya şu anda ulaşmak mümkün değil. Aşı olsa toplum büyük oranda emniyetli bir duruma gider” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu