DünyaEkonomiGenelManşet

Brent petrol fiyatı ne kadar oldu?

Brent petrol kaç dolar? 21 Eylül 2022 Brent petrol fiyatı en son ne kadar oldu? Uluslararası piyasada petrol fiyatlarında son durum.

Brent petrol kaç dolar? 21 Eylül 2022 Brent petrol fiyatı en son ne kadar oldu? Uluslararası piyasada petrol fiyatlarında son durum

Brent petrol kaç dolar?

29 Ağustos’ta 103 dolar seviyesini zorladıktan sonra, Eylül ayının ilk haftasında 88 dolar seviyesine kadar gerileyen Brent petrol fiyatında dalgalı seyir sürüyor.

Dün 92 dolara kadar yükselen Brent petrol fiyatı, uluslararası piyasada 90,70 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Bu hafta kararlarını açıklayacak olan ABD Merkez Bankası (Fed), İngiltere Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası’nın toplantılarından çıkacak sonuçlara ilişkin beklentiler, petrol fiyatlarının artışını kısıtlıyor.

Öte yandan, ABD Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ham petrol tedarik etmek için yeni bir satış bildiriminin yayımlandığı kaydedildi.

Açıklamada, kasımdan itibaren teslim edilmek üzere stratejik petrol rezervinden 10 milyon varile kadar petrol satılacağı bildirildi.

Brent petrolde teknik olarak 92,29 ile 92,40 dolar aralığının direnç, 91,83 ile 91,71 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu