DünyaGenelManşet

Brezilya’daki sel felaketinde ölü sayısı 48’e yükseldi

Brezilya’nın Sao Paulo eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 48’e yükseldi.

Brezilya şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel ve toprak kaymaları felaketi ile uğraşıyor. Sao Paulo eyaletinde yaşanan faciaya ilişkin yetkililerinden yapılan açıklamada,18 Şubat’tan bu yana etkili olan sellerde ölü sayısının arttığı bildirildi.

ÖLÜ SAYISI 48’E YÜKSELDİ

Afette şimdiye kadar 48 kişinin yaşamını yitirdiği, 36 kişi için de arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Eyalet Sivil Savunma Koordinatörü Hengeel Ricardo Pereira açıklamasında, yaklaşık 3 bin kişinin felaket bölgesinden tahliye edildiğini, devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdürüldüğünü kaydetti.

SILVA BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tüm federal hükümet ve silahlı kuvvetler, Sao Paulo hükümeti ile koordineli olarak mağdurlara yardım etmek için çalışıyor” dedi.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, 21 Şubat’ta felaket bölgesini ziyaret etmiş, helikopterle havadan incelemede bulunmuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu