FutbolKıbrısManşetSpor

BTM’de tarihi rekor cezalar!

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Kurulu 17-18 Şubat 2024 tarihinde oynanan maçlarla ilgili toplandı

BTM KURULU KARARLARI AÇIKLADI, DİSİPLİN CEZALARINA ACIMADI:
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Kurulu 17-18 Şubat 2024 tarihinde oynanan maçlarla ilgili toplandı. Digiturk Kıbrıs BTM 1.Lig müsabakaları ile ilgili disiplin cezalarını görüşen kurul, Niyazi Güvenir başkanlığında bir araya gelirken kuruldan tarihi rekor cezalar çıktı.

YILDIRIM’A 65 MAÇ, DİKMEN’E 8 MAÇ SAHA KAPATMA VE HÜKMEN MAĞLUBİYET:
18.02.2024 tarihinde Kozanköy Raif Rauf Denktaş Stadı’nda Atoll Kozanköy– T. Ersalıcı Dikmen Gücü arasında oynanan Digiturk Kıbrıs BTM 1. Ligi Beyaz Grup 13. hafta müsabakasında çıkan ve maçın yarım kalmasına neden olan olaylara ilişkin; T. Ersalıcı Dikmen Gücü SK futbolcusu Hüseyin Yıldırım’ın, ikinci ihtar sonrası oyundan ihraç edildikten sonra müsabakanın hakemlerine yönelik küfür, saldırı, tehdit yanında maçın hakemine yumruk ve tekme ile vurması sonucunda hakemde darp edilen yerlerde ağrılar oluşmuş ve maçın salimen yönetilebilecek ortamın kalmaması nedeniyle maç tatil edildi. Hüseyin Yıldırım’a çeşitli talimatlar gereği toplam 65 müsabakadan men cezası verildi. Aynı maçın yarıda kalması ve seyircilerin sahada kargaşa çıkarıp, saha içerisinde girmeye çalışmalarına nedeniyle, T. Ersalıcı Dikmen Gücü’nün sahasının 8 müsabaka kapatılmasına ve skorunun da Atoll Kozanköy SK: 3 – T. Ersalıcı Dikmen Gücü SK: 0 olarak T.Ersalıcı Dikmen Gücü takımının hükmen mağlup olmasına oy birliği ile karar verildi.

KURTAY’A 80 MAÇ, DÖRTYOL’A 12 MAÇ SAHA KAPATMA VE PARA CEZASI:
17.2.2024 tarihinde Dörtyol Adem Nural Stadında Dörtyol– Pile arasında oynanan Digiturk Kıbrıs BTM 1. Ligi Kırmızı Grup 13. hafta müsabakanın bitiş düdüğü sonrası hakemlerin darp edilmesi, saha olaylarının oluşması ve taraftarlarının da saldırı ve küfürlerine ilişkin;
Dörtyol futbolcusu Berat Kurtay’ın, müsabakanın bitiş düdüğü sonrasında müsabakanın hakemine ve yardımcı hakemine yönelik saldırı ve darp fiilinin işlemesi sonucunda hakemin yere düşmesi ve saha olaylarının da başlamasına neden oldu. Berat Kurtay’a çeşitli talimatlar gereği toplam 80 müsabakadan men cezası verildi.

Aynı maçın sonrasında taraftarlarının saha olaylarına karışması ve hakemi darp edilmesi sonucu Dörtyol takımına 12 müsabaka saha kapatmasına, çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle de 15.000 TL (15 Bin Türk Lirası) para cezası verildi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu