KıbrısManşet

“Bu akaryakıt bu santrale sokulmayacak, izin vermiyoruz”

"Teknecik açıklarında bekleyen akaryakıt, akaryakıt değildir zehirdir" diyen El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç "Bütün halk duysun bu bir zehirdir" dedi.

 

Teknecik açıklarında bekleyen akaryakıt dolu gemi El-Sen tarafından engelleniyor.

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, EL-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç , çevre örgütleri ve sendikalar Teknecik Elektrik Santrali’nde ülkede infial oluşturan kalitesiz kötü akaryakıt bugün tekrar KKTC’ye geldiğini ve gerekli bir açıklama yapılmadığı sürece akaryakıtın ülkeye sokulmayacağını belirtti.

Tankerin boşaltılmasına müsaade etmeyen Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, EL-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç , çevre örgütleri ve sendikalar, Teknecik’te bekliyor.

Çatalköy Belediye Başkanı Hulusioğlu, “Gerekirse ülke karanlığı gömülsün ama bu yakıt bile olmayan kimyasal atıklı yakıtı asla bu ülkeye sokmayacağız. Önemli olan halkın sağlığı. Bu yakıtın raporları bizi tatmin etmediği sürece bu santrale bu yakıt sokulmayacak” ifadelerine yer verdi.

Gelen akaryakıtın bir önceki kalitesiz akaryakıt olduğuna dikkat çeken yetkililer, “Gelen bu yakıtın Lübnan’da kullanılan ve patlamaya yol açan kimyasal atıklı yakıt olduğu uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Biz bu yakıtı Teknecik Elektrik Santrali’ne sokmuyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu