KıbrısManşetPolisiye – Adli

“Bu artık bir cinayet davasıdır”

2007 yılında doğum sırasında hayatını kaybeden Gamze Fellahoğlu davasında, ihmalden dolayı suçlu bulunan ve istinafa başvuran Dr. Şevket Alptürk, Yüksek Mahkeme tarafından da suçlu bulundu.

2007 yılında doğum sırasında hayatını kaybeden Gamze Fellahoğlu davasında, ihmalden dolayı suçlu bulunan ve istinafa başvuran Dr. Şevket Alptürk, Yüksek Mahkeme tarafından da suçlu bulundu.

“Bu artık bir cinayet davasıdır”

“ADALETİN TECELLİSİNİ SAĞLAYIN”…

Hukuk davasının sona ermesine rağmen halen ceza davasının açılmamasını eleştiren Gamze Fellahoğlu’nun eşi Hakan Fellahoğlu, Başsavcılığa ve polise çağrıda bulunarak, “Bir an önce ceza davasını açın ve adaletin tecelli etmesini sağlayın” dedi.

CEZA DAVASININ AÇILMASI BEKLENİYOR…

Fellahoğlu ailesini temsil eden Avukat Murat Yılmaz, dava sonrası yaptığı açıklamada, Yüksek Mahkeme kararının KKTC tarihinde bir ilk olduğunu ve ihmal nedeniyle Op. Dr. Şevket Alptürk’e ceza davası açılmasını beklediklerini açıkladı.

ÜLKEYE DÖNMEZSE HESABINI KİM VERECEK…

Dr. Şevket Alptürk’ün yurtdışına çıkış yasağı olmasına rağmen, teminat değişikliği yaparak tam da istinaf davasının Yüksek Mahkeme’de karara bağlanacağı günlerde yurtdışına gitmesinin manidar olduğunu belirten Hakan Fellahoğlu, “Biz mahkeme koridorlarında çocuklarımla birlikte kararın açıklamasını beklerken doktor bey Fransa’da kayak tatilinde, çünkü mahkemeye bile saygısı yok. Şimdi bu adam hakkında ceza davası açılacağını bildiği için ülkeye geri dönmezse bunun hesabını kim verecek” dedi.

Doğuş Doğum Kliniği’nde 13 yıl önce doğum yaptıktan kısa bir süre sonra hayatını kaybeden Gamze Fellahoğlu’nun ölümünden sorumlu tutulan Op. Dr. Şevket Alptürk, Yüksek Mahkeme tarafından da suçlu bulundu.
Bebeğini 2007 yılının Ocak ayında dünyaya getirdikten kısa bir süre sonra hayatını kaybeden Fellahoğlu Kuyumculuk’un sahibi Gamze Fellahoğlu’nun ölümüyle ilgili dava, dün Yüksek Mahkeme’de de sonuçlandı ve Alptürk’ün istinaf talebi reddedildi.
Hukuk davasının sona ermesine rağmen halen ceza davasının açılmamasını eleştiren Gamze Fellahoğlu’nun eşi Hakan Fellahoğlu, Başsavcılığa ve polise çağrıda bulunarak, “Bir an önce ceza davasını açın ve adaletin tecelli etmesini sağlayın” dedi.

HUKUK MÜCADELESİ 2008 YILINDAN BERİ SÜRÜYOR

2007 yılının Ocak ayında, Dr. Şevket Alptürk’e ait Doğuş Doğum Kliniği’nde Fellahoğlu Kuyumculuk’un sahibi Gamze Fellahoğlu, dokuz ay kucağına almayı beklediği kız çocuğunu dünyaya getirmişti. Fakat Gamze Fellahoğlu bebeğinin kokusunu dahi alamadan yaşama veda etmişti. Gamze Fellahoğlu’nun eşi Hakan Fellahoğlu tarafından 2008’de başlatılan hukuk mücadelesi, Adli Tıp Raporu’nun uzun yıllar açıklanmaması, yargıçların değişmesi ve hukuksal nedenlerden dolayı 2011 yılına kadar uzamış ve 2011 yılında yeniden başlatılan hukuk mücadelesi 2013 yılında sonuç vermişti.
2013 yılında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde sonuçlanan davada suçlu bulunarak 50’şer bin TL tazminat ödemeye mahkûm edilen Doğuş Doğum Kliniği’nin sahibi Op. Dr. Şevket Alptürk ve Anestezi uzmanı Dr. Eray Deliceırmak, alt mahkemenin kararına yönelik istinafa başvurmuşlardı.

YÜKSEK MAHKEME DE SUÇLU BULDU

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde 2013 yılında, Kıdemli Yargıç Bertan Özerdağ, sanıklar aleyhine verilen kararda; ‘Gamze Fellahoğlu’nun sezaryen operasyonundan sonra kanama geçirdiğine ve sanık doktorların, kanamaya bağlı olarak makul bir doktorun yapması gereken uygulama, bakım ve özeni göstermeyerek ihmalkârlık yaptıklarına’ yönelik bulguları aktarmıştı.
Kıdemli Yargıç Bertan Özerdağ, ihmal gerekçesiyle kusurlu bulduğu sanık doktorları 50’şer bin TL tazminat ödemeye mahkûm etmişti.
Söz konusu dava kararından sonra ‘ihmal ve sorumluluk’ bulgusuna karşı istinafa başvuran Op. Dr. Şevket Alptürk ve Anestezi uzmanı Dr. Eray Deliceırmak’ın istinaf talebi reddedildi.
Yüksek Mahkeme, alt mahkemenin ‘ihmal ve sorumluluk’ bulgusunun hatalı olmadığı yönünde karar üreterek sanıklar aleyhine verilen kararı onayladı.
Öte yandan, söz konusu davanın sanıklarından Anestezi uzmanı Dr. Eray Deliceırmak, 2018 yılında hayatını kaybetti.

CEZA DAVASI AÇILMASI BEKLENİYOR

Fellahoğlu ailesini temsil eden Avukat Murat Yılmaz, dava sonrası yaptığı açıklamada, Yüksek Mahkeme kararının KKTC tarihinde bir ilk olduğunu ve ihmal nedeniyle Op. Dr. Şevket Alptürk’e ceza davası açılmasını beklediklerini açıkladı.
Avukat Murat Yılmaz, Yüksek Mahkeme kararından sonra söz konusu meselenin ceza davası niteliğine girdiğini belirterek, sanık doktor aleyhinde ‘İhmal Sonucu Ölüme Sebebiyet Verme’ suçlamasıyla ceza davası açılması gerektiğini belirtti.

DOKTORUN SUÇ DOSYASI KABARIK

Dr. Şevket Alptürk geçmiş yıllarda, “Doku Organ Nakli Alınması, Saklanması, Aşılanması ve Transferi Yasasına” aykırı olarak 16 ve 17 yaşlarındaki iki kızdan yumurta aldığı gerekçesiyle tutuklanarak yargı huzuruna çıkarılmış ancak mahkeme sonrası serbest kalmıştı.
2012 yılında ise yine bir “tüp bebek skandalı” ile gündeme gelen Dr. Alptürk, Ankara’dan iki kez tüp bebek sahibi olmak için ülkemize gelen E.B. isimli kadını, maddi manevi mağdur ettiği iddiasıyla Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ne şikâyet edilmişti.

SAVCILIĞI VE POLİSİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Gamze Fellahoğlu’nun eşi Hakan Fellahoğlu hukuk davasının sonuçlanmasına rağmen halen ceza davasının açılmamış olduğuna işaret ederek, “17 Ocak 2007 yılında Dr. Şevket Alptürk’e ait doğum kliniğinde kızımızı dünyaya getiren eşim Gamze Fellahoğlu’nun yaşamını yitirmesiyle ilgili iki doktorun ‘ihmali’ olduğuna ilişkin hukuk davasının sonuçlanmasını 13 yıl büyük bir üzüntü içinde bekledik. Allaha şükür ki bu gün yüreğimize biraz olsun su serpen bir karar verildi ve doktorlar suçlu bulundu. Fakat hukuk davası sona ermesine rağmen halen ceza davasının açılmaması bizleri ziyadesiyle üzüyor. Buradan Başsavcılığa ve polisimize çağrıda bulunuyorum. Bir an önce ceza davasını açın ve adaletin tecelli etmesini sağlayın” ifadelerini kullandı.

“YILLARDIR EKSİK YAŞIYORUZ”

“13 yıl sonra davanın nihai kararının verilmesi sonrası farklı duygular yaşadım. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim. Çocuklarımın acıları tazelendi ve onlarda büyük üzüntü yaşadı. Bizi tek mutlu eden şey geçte olsa doktorun suçluluğunun kesinleşmiş olması. Artık hem Başsavcılığı hem de polisi göreve davet ediyorum çünkü bu dava sonuçlandı, doktor suçlu bulundu ve artık bu bir cinayet davası haline geldi” diyen Hakan Fellahoğlu,
“Bu doktor hakkında cinayet davası açılıp tutuklu yargılanması sağlanmalı. Eğer bu olursa, çocuklarımın da içi biraz olsun rahatlar. Onun tutuklu yargılandığını görmek acımızı biraz olsun dindirir. Çünkü o yıllardır mutlu şekilde yaşamına devam ederken, benim çocuklarım mutsuz ve eksik şekilde yaşama tutunmaya çalışıyorlar” dedi.
Fellahoğlu, “Gamzesiz yıllar hepimiz için çok zor geçti. Hem anne, hem baba olmak ve annelerinin yokluğunu hissetmemeleri için çabalamak hiç kolay değil. Halen zorluklar ve psikolojik destek alıyoruz. Yıllardır yaşıyoruz, yaşamaya da devam ediyoruz ama hep bir yanımız eksik. Ne bir bayram yaşıyoruz, ne bir anneler günü yaşıyoruz, kızımın doğum gününü bile gününde kutlayamıyoruz” diyerek kimsenin bu acıları yaşamaması gerektiğini vurguladı.

“BİZ MAHKEME KORİDORLARINDAYKEN O FRANSA’DA KAYAK YAPIYOR”

Dr. Şevket Alptürk’ün yurt dışına çıkış yasağı olmasına rağmen, teminat değişikliği yaparak tam da istinaf davasının Yüksek Mahkeme’de karara bağlanacağı günlerde yurt dışına gitmesinin manidar olduğunu dile getiren Hakan Fellahoğlu, “Biz mahkeme koridorlarında çocuklarımla birlikte kararın açıklamasını beklerken doktor bey Fransa’da kayak tatilinde, çünkü mahkemeye bile saygısı yok. O dönemde polis harekete geçmediği için biz aile olarak hukuk davası açmak zorunda kaldık.
Polis ‘Adli Ölüm Tahkikatı’nı başlatıp gerekli davayı dosyalamalıydı fakat bunu yapmadılar. Bu ülkede maalesef bazı dengeler hep güçlüden yana olduğu için bu konu hasıraltı edilmeye çalışıldı. Tam da davanın sonuçlanacağı dönemde yurtdışına çıkışına müsaade edilmemesi gerekiyordu. Şimdi bu adam hakkında ceza davası açılacağını bildiği için ülkeye geri dönmezse bunun hesabını kim verecek.
Alt mahkemedeki davanın görüşülüp karara bağlanması için 5 yıl mücadele ettik, Yüksek Mahkeme’de istinaf talebinin görüşülüp karara bağlanması için ise 7 yıl daha bekledik. Adaletin yerini bulması için sabırla bekledik ve şimdi de ceza davası için bekleyeceğiz. Başsavcılık, Şevket Alptürk aleyhinde ceza davası açmak için Yüksek Mahkeme’deki istinaf kararının açıklanmasını bekledi. Ben bu yapılanları Allah’a havale ediyorum” şeklinde konuştu.

İNANMAZ: MÜCADELEMİZ ŞİMDİ BAŞLIYOR

Gamze Fellahoğlu’nun ablası Ayşın İskeleli İnanmaz yaptığı açıkmalada, adaletin yerini bulmasını istediklerini ifade etti. Yurt dışında olduğunu ve davayla ilgili gelişmeyi öğrendiği zaman çok farklı duygular içerisine girdiğini söyleyen İnanmaz, “Belki bizim açtığımız dava sonuçlandı ama esas hukuk mücadelemiz yeni başlıyor.
Polisin bir an önce Dr. Şevket Alptürk aleyhinde soruşturma başlatmasını bekliyoruz. Dava açılmalı ve tutuklu yargılanmalı. Adaletin yerini bulması için yıllarımızı verdik. 13 yıldır biz bu günü bekliyorduk ve bu işin peşini bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu