KıbrısManşetToplum

Bu ay maaşlara yüzde 6 artış geliyor

Göç Yasası diye adlandırılan 47/2010 sayılı yasa kapsamında çalışan yaklaşık 6 bin 500 kişiye müjdeli haber, Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan’dan geldi. Ada TV’de Cüneyt Oruç’un sorularını yanıtlayan Atan, “Tüm çalışanların maaşlarında eylül ayından itibaren brüt en az yüzde 6 artış sağlanacak” dedi

Göç Yasası diye adlandırılan 47/2010 sayılı yasa kapsamında çalışan yaklaşık 6 bin 500 kişiye müjdeli haber, Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan’dan geldi. Ada TV’de Cüneyt Oruç’un sorularını yanıtlayan Atan, “Tüm çalışanların maaşlarında eylül ayından itibaren brüt en az yüzde 6 artış sağlanacak” dedi.

Yarın Başbakan Ünal Üstel ile yapacakları görüşme öncesinde arabulucu olan Çalışma Bakanı Hasan Taçoy’la önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade eden Atan, şunları söyledi:

“Maliye Bakanı ile yaptığımız görüşmelerde sorun tıkanmıştı. Bize teklif edilen üniversite mezunlarına 100 TL, lise mezunlarına 200 TL, ortaokul mezunlarına 300 TL idi. Sadaka istemediğimiz belirttik. Her türlü eylem ve grev kararını gündemimize almıştık. Sayın Başbakan Ünal Üstel’in arabulucu olarak görevlendirdiği Çalışma Bakanı Hasan Taçoy ile önemli ilerlemeler kaydettik. Yüzde 10 artışla görüşmelere başladık. Yüzde 6 gibi oranda uzlaştık. Perşembe günü Başbakan ile yapacağımız görüşmede uzlaşmayı yazılı mutabakat haline getireceğiz.  Kısaca dananın kuyruğu Perşembe günü kopacak. Uzlaşma olmaması halinde ülkeye gelen uçakların durdurulması dahil her türlü eylem ve grevi gündemimize aldık.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu