GenelKıbrısManşet

Bu çığlığa kulak verin!

20 yaşındaki Z.B. bugüne kadar hiç yaşamaması gereken acılar yaşadı ve ailesi de dahil kimsenin sahip çıkmadığı genç kızın anlattıkları kan dondurdu

Birçok kez intihar girişiminde bulunduğunu kaydeden Z.B., “Bir köşede ölmek veya öldürülmek istemiyorum. Bana sahip çıkın” sözleriyle yardım çağrısında bulundu

“Tecavüze uğrayıp hamile kaldım ve annem beni kürtaj yaptırmam için doktora götürdü. Olayın üzeri kapatıldı, ailem olayın polise yansımasına izin vermedi”

DEVRİM DEMİR

HASTA OLDUĞU İÇİN AİLESİ BİLE İSTEMEMİŞ…

Epilepsi hastası olduğu için devletten yardım maaşı alan genç kızın dudak uçuklatan iddiaları, ülkede sosyal devlet anlayışının varlığını sorgulattı. Küçük yaşından itibaren anne ve babası tarafından kendisine sahip çıkılmadığını öne süren 20 yaşındaki Z.B., “Sokaklarda yaşıyorum, kimse bana sahip çıkmadı” dedi. GIYNIK Gazetesi aracılığıyla yetkililere seslenen genç kız, epilepsi hastası olduğunu öz babası tarafından daha öncede Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kapatıldığını iddia etti.

“TECAVÜZE UGRADIM HAMİLE KALDIM” …

Ailesi kendisini evde istemediği için sokaklarda, inşaatlarda, sağda-solda kaldığını anlatan Z.B., bir buçuk yıl önce arkadaşlarının evinde alkol aldığını ve o gece arkadaşının evinde tecavüze uğrayarak hamile kaldığını söyledi. “O günleri hatırlamak istemiyorum” diyen genç kız, “Tecavüz sonrasında hamile kaldım ve annem beni kürtaj yaptırmam için doktora götürdü. Doktor bana çocuğu isteyip istemediğimi sorduğunda cevap bile veremedim. Olay kapatıldı, ailem olayın polise yansımasına izin vermedi” dedi.

SOKAK SOKAK GEZİYOR…

Ailesi tarafından evde istenmediği için sokaklarda kaldığını, hasta olduğu için sağlıklı kararlar alamadığını anlatırken gözyaşlarına boğulan genç kız, “Bazen karnımı doyurmak ve kalacak yer temin etmek için para karşılığı ilişkiye girdiğim oldu. Herkes tarafından ezildim. Ne zaman polise mağdur olarak gittiysem suçlu görüldüm” derken, birçok kez intihar girişiminde bulunduğunu da söyledi.

AiLE BASKISI İDDİASI…

Baba sevgisi görmediğini, evde çocuk ayrımcılığı yapıldığını iddia eden genç kız, “Ben bu ülkenin çocuğuyum. Epilepsi hastasıyım, yönlendirmeye açığım ve kimse bana sahip çıkmıyor. Bana yardım edin bir köşede ölmek, öldürülmek istemiyorum” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu