KıbrısManşet

Bu çile ne zaman bitecek?

Gönyeli çıkışı ile Gönyeli çemberinde yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle vatandaşlar trafikte adeta perişan oluyor


Gönyeli çıkışında ve Gönyeli çemberinde özellikle sabahleyin adeta trafik işkencesi yaşanıyor.

Gönyeli merkezde veya civarında oturan birçok insan sabah işe gitmek için trafik çilesi ile karşı karşıya kalıyor. Özellikle yılların çilesi haline gelen ve bir türlü ikinci etabı yapılamayan Gönyeli çemberindeki trafik işkencesi ise insanları illallah ettiren cinsten.

İSTANBUL TRAFİĞİNİ ARATMIYOR

Gönyeli çemberindeki trafiğin İstanbul trafiğinden farkı kalmadığını belirten vatandaşlar, yıllardır bu sorunun bilinmesine rağmen yetkililerin önlem almamasına tepkili.

Vatandaşlar, “Artık, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Eskiden sabah, öğle ve akşam saatlerinde yoğun olan trafik, şimdi her saatte sıkışıyor. Erken saatte bile yola çıkmaya kalksak, trafik yoğunluğundan kurtulup gideceğimiz yere zamanında ulaşamıyoruz. Nüfus da sürekli arttığı için bu yollardaki trafikle insanlara tam anlamıyla eziyet çektiriliyor” diye konuşuyor.

İş yerlerine gitmekte ve çocuklarını okula yetiştirmekte geç kaldığını belirten aileler “Evden nasıl erken çıkacağız diye düşünüyoruz. Beş dakika bile geç kalsak, yola çıktığımız zaman önümüzde kilometrelerce araç kuyrukları oluşuyor. Saat 07.30’dan sonra çembere girmek eziyettir. Araçlar çarpışan oyuncak arabalar gibi yan yana gidiyor” diyerek, sıkışan yollarda kaza yapmamak için fazladan dikkat sarf ettiklerini söyledi.

POLİSİN ÖNLEM ALMASI ŞART

Bölgede trafiği rahatlatıcı önlemler alınması veya trafik polisleri görevlendirilmesi gerektiğini kaydeden vatandaşlar, “Bu çile ne zaman bitecek” diye sordu.

Vatandaşlar, çemberi kullanan araç sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, özellikle Güzelyurt’tan gelen araç sayısının Lefkoşa Çevre yolu tamamlanmadığı için önemli bir yoğunluk oluşturduğunu ifade etti.

GÖNYELİ ÇIKIŞI 2 ŞERİTTEN 5-6 ŞERİDE ÇIKIYOR

Vatandaşların anlattığına göre, Güzelyurt istikametinden gelen araçlar Gönyeli çıkışında iki şeritli olan yolu bir anda 5-6 şeride dönüştürüyor ve büyük bir kaos yaşanıyor. Birçok aracın dikiz aynalarının birbirine çarparak ilerlediği yolda yetkililer hâlâ önlem alma gereği duymuyor.. Hatta bölgede mesai saatlerinde trafik polisi dahi görevlendirilmiyor.

Her geçen gün nüfusu çoğalan Gönyeli’de araç sayısı da hızla artıyor. Gönyeli şehir merkezinde Gönyeli çıkışına kadar olan yol kent sakinleri ile Boğaz ve çevre köylerden gelenlerin en çok kullandığı güzergâh oldu.

Durum böyle olunca her gün Gönyeli’den çıkmak isteyenlerin araç kuyruğu Gönyeli Spor Kulübü’ne kadar uzanıyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu