GenelKıbrısManşetToplum

Bu çocukların aileleri yok mu?

DEVRİM DEMİR

Olaysız gün geçmeyen KKTC’de, Girne Kapısı’nda yıllardır ekmek parası için mücadele eden 80 yaşındaki Haydar Menekşeli, bir aydır yaşları 13 ile 16 arasında değişen çocukların saldırısına uğruyor. Terazisini bisikletle kırmak isteyen çocuklar bununla kalmayıp yaşlı adamı korkutarak tükürüp alay ediyor.

Yıllardan beri Girne Kapısında elinde terazi ile ekmek parası kazanmaya çalışan 80 yaşındaki yaşlı adamı korkutan çocuklar taşlayarak hastanelik etti.

Lefkoşa Girne Kapısı’nda meydana gelen olayda, taşlanarak hastanelik edilen Haydar Menekşeli GIYNIK Gazetesi’ne konuştu.

“TUVALETE GİDERKEN KORKUTTULAR, YERE DÜŞÜRDÜLER”
Menekşeli, olayın önceki gün meydana geldiğini, sıkıştığı için Girne Kapısında bulunan tuvaletlere gittiği sırada önüne 13 ile 16 arasında değişen bir çocuğun atladığını ve çok korktuğunu söyledi. Konuşmaya çalıştığını ancak çocuğun kendisini taşlayarak yere düşürdüğünü ifade eden Menekşeli, “Korktuğum için kendimi savunamadım yere düştüm. Başımı vurmuşum, görgü tanıkları ambulansı aradı Lefkoşa Devlet Hastanesine sevk ettiler. İlk yardımın ardından başıma darbe aldığım için gözetim altına aldılar, daha sonra ben kendim imzalayarak taburcu edildim” dedi.

YAŞLI ADAMA YAPMADIKLARINI BIRAKMADILAR…
Bölgede yıllardır tanındığını kimseyle bir sorunu olmadığını ifade eden yaşlı adam, çocuklar tarafından sürekli taciz edildiğini yaşları küçük olduğu için bazen çocukluklarına bıraktığını ama son zamanlarda korku içinde oraya gittiğini kaydetti.

Yaşları 13 ile 16 arasında değişen çocukların bisikletleri ile terazisinin üstünden geçerek kırmak istediklerini anlatan Menekşeli, “Tükürüyorlar, taşlıyorlar en son beni hastanelik ettiler. Polise şikayetçi oldum ilgileneceklerini söylediler. Aileleri umarım ilgilenir, burada kendi can güvenliğimden endişeliyim” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu