KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Bu daha ne kadar böyle gidecek

Fuat Oktay Kuzey Kıbrıs ziyaretinde kapalı Maraş'ı da ziyaret etti ve Kapalı Maraş'ın artık yarı açık Maraş olduğunu söyledi

Türkiye Cumhurbaşkanı eski Yardımcısı Fuat Oktay görev değişikliğinden sonra TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı olarak geçtiğimiz hafta Kuzey Kıbrıs’a geldi.

Fuat Oktay Kuzey Kıbrıs ziyaretinde kapalı Maraş’ı da ziyaret etti ve Kapalı Maraş’ın artık yarı açık Maraş olduğunu söyledi..

Yeni dönemde de belli ki vizyon bu.

Kapalı Maraş yarı açık Maraş olmuş..

Bu mudur yani diye sorasım var.

Sanırım öyle.

Ötesi yok, berisi yok, çıkışı da yok.

Peki Fuat Bey bunu bilmiyor mu?

Bunu düşünmek dahi istemiyorum ve kendilerinin Kıbrıs’ta BM parametrelerinin dışında hiçbir adımın atılamayacağını bildiğini varsayıyorum.. Aksi kapalı Maraş, yarı açık Maraş vs gibi muğlak ifadelerle Kıbrıs’ta devam eden çözümsüzlüğe katkı koyarsınız.

Zira izlenen bu politikanın bir adım ilerisi asla olmayacak. Peki neden olmayacak?

BM Güvenlik Konseyinin 540 ve 551 sayılı kararları orada  olduğu sürece uluslararası topluma dahil olmuş hiçbir  ülke  risk alip bizi tanıyamaz. Tek tanınma Yolu Kıbrıs’ta kalıcı bir çözümü ortaya çıkaracak gerçekçi ve sürdürülebilir politikalardır.

Kıbrıs’ta altı doldurulmamış, iç boş söylemlerin Kıbrıs Türklerine sağlayacağı bir fayda yoktur. Salla gitsin anlayışı hiçbir gerçeklikte yer bulmadığı gibi, karın da doyurmuyor..

Kaldı ki bugün hepimiz bunun idraki içindeyiz ama çok ama az her kesimden insan ülke gerçeklerini tahlil edebilecek bir tecrübeye sahiptir.. Kıbrıs’ın Kuzey yarısında işler hiçbir açıdan tatminkar değil. Uluslararası kurumların raporlarına da yansıdığı üzere Kıbrıs’ın Kuzey kesiminde hakim olan illegal işler, ülkeyi suç örgütlerinin at  koşturduğu, yapılandığı ve yasal olmayan faaliyetlerin sürdürüldüğü bir coğrafya haline dönüştürdü. Kara para, uyuşturucu, silah kaçakçılığı, fuhuş vs ve gider… Ülkemde fırsat eşitliği her alanda ortadan kalkar iken, yerli nüfusun yaşam kalitesi günden güne düşmekte, alım gücü gerilemektedir.

Hade diyelim ki  bunlar ekonomik konular ve akılcıl politikalarla düzeltilebilir, ve fakat mafyanın ülkemizde kendine hareket alanı yaratarak illegal faaliyetlerin çeşitliliğini artırarak bu topraklarda güç bulmasının önüne geçmek hiç kolay olmayacak..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu