KıbrısManşet

Bu felaket, ‘yapanın yanına kalamayacak’ kadar büyük!

Ülke halkı ciğerlerimizi yakan felaketin hem sorumlularının hem de sorumsuzluklarıyla felakete neden olanların en ağır şekilde yargılanmasını ve en ağır cezaları almasını istiyor

Ülke halkı ciğerlerimizi yakan felaketin hem sorumlularının hem de sorumsuzluklarıyla felakete neden olanların en ağır şekilde yargılanmasını ve en ağır cezaları almasını istiyor

Şimdi hesap sorma ve KKTC halkının yüreğindeki yangını söndürme sırası!

600 BİN AĞAÇ YANDI… Mersinlik bölgesinde 20 bin dönümlük ormanı yok eden, 600 bin ağacın küle döndüğü, yüzlerce canlının yaşamını yitirdiği, ülkenin en büyük ikinci yangın felaketi, 4 günlük mücadelenin ardından Cuma gecesi yağan yağmurla sona erdi. Ormandaki yangın sona erdi ama KKTC halkının yüreklerindeki yangın, ülkenin cennetten bir köşesini yok eden, ciğerlerimizi yakan sorumlular ortaya çıkmadan ve cezalandırılmadan sönmeyecek.

AVUKAT ORMAN DAİRESİ EKİPLERİNİ SUÇLADI… Ağıllar köyü yakınlarında orman arazisinin ortasındaki evin sahibi olan Halil Kartal’ın evinin yolunda kepçe ile Atilla Şimşek tarafından temizlik yapıldığı ve gerekli tedbir alınmadan bırakılan kepçeye ait akü kablolarının kısa devre yapması sonucu orman yangınının çıktığı tespit edildi. Ancak iki zanlının avukatları yangına zamanında müdahale etmediğini ve yanan ağaçları söndürmeden olay yerinden ayrıldığını iddia ettiği orman dairesi personelini suçladı. Halil Kartal ve Atilla Şimşek, soruşturma maksatları bakımından çıkarıldıkları mahkeme tarafından 4 gün süreyle tutuklu bulunuyor ve yarın yeniden mahkemeye çıkarılacak.

ORMANIN ORTASINDA BU AYRICALIĞI KİM SAĞLADI? Araştırılması gereken çok konu ve sorulması gereken çok fazla soru var. Orman arazisinin ortasında, henüz özel mülk mü yoksa Orman Dairesi’ne mi ait olduğu henüz bilinmeyen bir ev söz konusu. Birileri, hiçbir kaydı kuydu olmayan eski bir dozeri ormanın ortasına götürüp kendilerince yol temizlemek için çalışma yapıyor. Orman Dairesi’nden ya da yetkili makamlardan alınmış bir izin yok. Söz konusu bina hakkında ortada birçok iddia var. Söz konusu binanın Orman Dairesi’ne ait motor evi ve gözetleme evi olduğu, dönemin Çalışma Bakanı olan Hakan Dinçyürek tarafından 2015 yılında Halil Kartal isimli şahsa kiralandığı iddia ediliyor.

BAKAN OĞUZ’A BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR… Yangınla mücadele için canla başla çalışan, günlerce uykusuz kalan Tarım ve Orman Bakanı Dursun Oğuz’a büyük görev düşüyor. Bölge halkı tarafından ‘yeşil vadi’ olarak adlandırılan bu cennet köşesini cehenneme çeviren sorumlulardan hesap sorumların tespit edilmesi için şeffaf şekilde gereken soruşturmanın yapılması bekleniyor. Toplumun yüreğine su serpilmesi için, “Orman Dairesi Müdürüne sordum, özel mülk dediler, böyle bir yerde özel mülk nasıl olur, ben de şaşırdım” diyen Dursun Oğuz’un bu konuda gereken hassasiyeti göstererek bu ve buna benzer tüm kiralamaların iptal edilmesi için de elini taşın altına koyması gerekiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu