GenelKıbrısManşet

Bu filmi daha önce izledik!

Haziran ayı başında açılacağı bildirilen Girne Antik Liman’ın restorasyon çalışmaları tamamlanmadığı için açılış tarihi güncellendi; Temmuz sonu- Ağustos başı.

Haziran ayı başında açılacağı bildirilen Girne Antik Liman’ın restorasyon çalışmaları tamamlanmadığı için açılış tarihi güncellendi; Temmuz sonu- Ağustos başı.

YENİ BİR ERCAN VAKASI
Aralık ayında restorasyon çalışmalarına başlanan Girne Antik Liman, yaz sezonu başlamasına rağmen turizme kazandırılamadı. Yenilenmesi gereken elektrik altyapısının ve çalışmalar sonrası bulunan tarihi eserlerin süreci aksatması sonrası açılış tarihinde ertelemeler olacağı ve “Haziran sonu” açılacağı duyurulan Antik Liman için bu kez de farklı bir tarih verildi.  Başbakan Yardımcısı ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Antik Liman’ın Temmuz sonu, Ağustos başı tamamlanacağını söyledi. Antik Liman için sürekli güncellenen tarihler akıllara Yeni Ercan Havaalanı’nı getirdi…

ZEMİN ÇOK TARTIŞILDI
Toplum tarafından benimsenmeyen ve oldukça eleştirilen Antik Liman zemin kaplama çalışmalarının süreci sekteye uğrattığını söyleyen Bakan Ataoğlu, bu zemine yönelik birçok eleştiri yapılsa da somut bir fikir sunulmadığını söyledi. 2019 yılında alınan ve proje için alınan kararlar arasında farklılık olduğunu anlatan Ataoğlu; kalıcı bir yapı oluşması adına yapılan çalışmaları şöyle özetledi; “2019’daki karara göre; şap ve şapın içerisinde hasır teller ile mermer konulması gerekiyor. 2019’daki zemin kararı da böyle. Dün alınan kararda ise şap olmayacak, sıkıştırılmış kumun üzerine mermerler döşenecek deniyor. Peki bu şekilde döşendiğinde buradan bir ambulans, itfaiye, çöp arabası veya tanker geçtiği zaman ne olacak? 2019 yılında alınan Anıtlar Yüksek Kurulu kararını hayata geçirirsek, şap ve şapın üstüne mermerleri koyarsak daha sağlıklı olacak. İşte biz bunun için çalışma yürütüyoruz.”

 ESNAFA 3 AYLIK DESTEK
Restorasyon süreci uzadıkça mağduriyeti artan ve mağduriyetlerini geçtiğimiz günlerde eyleme dönüştüren Antik Liman esnafları konusuna da değinen Bakan Ataoğlu, esnafın mağdur olması için destek çalışmaları yapıldığını söyledi. Kalkınma Bankası aracılığıyla esnafa destek sağlama çalışmalarının sürdüğünü belirten Ataoğlu, 3 aylık bir destek hazırlanması yönünde talimat verildiğini ve bununa ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu