KıbrısManşetSiyaset

Bu gece uzun olacak!

Hükümet kurma çalışmalarında aşama kaydedildiğini belirten Saner, koalisyon hükümetinin bakanlık dağılımı konusunda pürüzler olduğunu açıkladı

GIYNIK ÖZEL

UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti kurma çalışmaları çerçevesinde, UBP Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, UBP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Saner ve Ataoğlu görüşme sonrası açıklama yaparken, açıklamada Arıklı’nın yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

Hükümet kurma çalışmalarında aşama kaydedildiğini belirten Saner, koalisyon hükümetinin bakanlık dağılımı konusunda pürüzler olduğunu açıkladı. Bu akşam gecenin uzun olacağını ve görüşmelerin devam edeceğini kaydeden Saner, parti başkanlarının kendi kurullarıyla görüşmek üzere ara talep ettiğini ve partilerin kendi iç değerlendirmelerini yapmalarının ardından bu akşam parti başkanlarının yeniden bir araya geleceğini açıkladı.

UBP Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner’in açıklamasından satırbaşları şu şekilde:

“Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanı’ndan hükümeti kurma görevini aldıktan sonra tüm siyasi partilerle görüştüm. Tüm siyasi partilerin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak bugün sırasıyla YDP ve DP ile hükümet kurma aşamasında nasıl bir yol izlediğimiz konusunda ortak paydada çalışmak için toplandık.

Tarafların bazı konularda hassasiyetleri mevcuttur. Bugün taraflar kısa bir değerlendirmeden sonra yine konuları görüşme düşüncesindedir. Ben bu bağlamda DP Genel Başkanı’na katkıları için teşekkür etmek istiyorum.

Tek amacımız covid-19 salgını döneminde ve ciddi ekonomik sorunların bulunduğu bu dönemde biran önce hükümeti kurup halkımıza hizmet etmek temel felsefemizdir. İnanıyorum ki vereceğimiz aradan sonra yeniden bir araya gelme fırsatı bulacağız ve konuları görüşüp tüm şeffaflığıyla yapılan çalışmaların ne aşamada olduğunu sizlerle de paylaşacağız” dedi.

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun açıklaması ise şu şekilde:

“Görevi üstlendiği gün itibariyle bütün siyasi partilere yaptığı ziyaret sonrasında bugün DP olarak ikinci kez bir araya geldik. Hassas olduğumuz konulardaki çalışmaların boyutunun nereye vardığına dair konuları konuştuk. Oluşturulacak olan hükümetle ilgili enine boyuna tartıştıktan sonra, her kesimin de hassas olduğu konular var. UBP kendi içinde, biz de DP olarak kendi içimizde tartıştığımız olayları nihayete vardırmak üzere kendi ekibimizle toplantı yapacağız.

Günün sonunda olayı bir nihayete vardıracağız. Yapılan çalışmalar geçmişi de göz önünde bulundurarak, geçmişten günümüze gelen sorunları da göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı o hassasiyet çerçevesinde tamamlayacağız.”

“Bu gece maraton uzun olacak, taraflar hassasiyetlerini kendi içlerinde değerlendirecek. Bu akşam 3 parti genel başkanı yeniden bir araya gelebilir. Bu akşam en kısa sürede yeniden bir araya geleceğiz” diyen Ersan Saner, “Sorun olarak ortaya çıkan konu bakanlıklar arasındaki denge konusudur. İki partinin de hassasiyetlerini biliyoruz. Erken seçim tarihiyle ilgili bir sorun yok” dedi.

Ataoğlu, “Sayın Serdar Denktaş, Demokrat Parti Milletvekilidir ve oluşacak olan hükümeti oyu olumlu olacaktır” şeklinde konuştu.

Azınlık hükümetinin kurulabilmesi için Hüseyin Özgürgün’e de ihtiyaç olduğunun sorulması üzerine, “Sayın Hüseyin Özgürgün ülkeye geleceği yönünde bir iradesi olduğunu bana bildirdi” diyen Saner, HP milletvekillerinin azınlık hükümetine güvenoyu verip vermeyeceğiyle ilgili soru üzerine ise, “Halkın Partisiyle temasımız oldu ama halkın partisinin içerisine müdahalemiz ya da temasımız mümkün değildir” yanıtını verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu