GenelKıbrısManşetSpor

Bu gençler ülkeye gurur yaşatacak

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından düzenlenen “KKTC Çocuk ve Gençler Fitnes Şampiyonası ile Türkiye ve Balkan Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirildi.

FİTNES ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ YAPILDI

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından düzenlenen “KKTC Çocuk ve Gençler Fitnes Şampiyonası ile Türkiye ve Balkan Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirildi. Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Salonu’nda yer alan organizasyonda, daha önce uluslararası alanda ülkemizi ve federasyonu temsil eden birbirinden başarılı sporcuların Fitnes, Fitnes-Dans ve Akrobatik Dans kategorilerinde yapmış oldukları koreografileri seçici kurulu ve şampiyonayı izleyenleri hayran bıraktı. Yarışmada başarı elde eden sporcular, bu ay sonu Türkiye Şampiyonası’nda ve Mayıs ayında da Balkan Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecekler.

DAHLAMEROĞLU: HEDEFLERE ULAŞMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu şampiyona sonrasında yaptığı açıklamada; “Federasyon olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren belirlemiş olduğumuz tüm hedeflere ulaşmış olmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. 2009 yılında başlatmış olduğumuz eğitim ve altyapı yatırım çalışmalarımız ile birlikte uluslararası alandaki temaslarımız neticesinde, şu anda ülkemizin çocukları kendi öz varlığımızla inşa ettiğimiz salonumuzda, branşımızda uzmanlaşmış eğitmenlerimizin önderliğinde, uluslararası şampiyonalarda yarışıyor ve şampiyonlukları ülkemize taşıyor.” dedi.

“UMUYORUZ Kİ ÜLKE SPORU İLE İLGİLİ KARARLAR İVEDİLİKLE ALINIR”

Ali Dahlameroğlu açıklamasının devamında; “Ülkemiz çocukları ve gençleri dünya podyumlarında tüm diğer ülkelerle birlikte yarışmakta ve fırsat verildiğinde ne kadar başarılı olduklarını tüm dünyaya göstermektedirler. Uluslararası alanda yakalamış olduğumuz bu başarı ve temsiliyet fırsatını devam ettirebilmek en büyük çabamız. Ancak bizler federasyon olarak 2022 yılı ulusal ve uluslararası faaliyetlerimize Ocak ayı itibariyle başlamış olmamıza ve birçok ulusal ve uluslararası organizasyonu gerçekleştirmemize rağmen henüz bir devlet desteği görmemenin sıkıntısını yaşamaktayız. Umuyor ve inanıyoruz ki ülkemiz sporu ile ilgili yapıcı ve destekleyici kararlar ivedilikle alınır ve bizler de bir nebze olsun nefes alabiliriz.” ifadelerini kullandı.

AKGÜRGEN: BÜYÜK BİR MÜCADELE ORTAYA KOYDULAR

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Asbaşkanı ve Milli Takımlar Antrenörü Neval Çelebioğlu Akgürgen ise şampiyona ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Ülkemizin içinde bulunduğu böylesi zor dönemde çocuklarımız ve gençlerimiz, ülkemizin fitnes alanında uluslararası başarılara sahip milli takımına seçilmek için büyük bir mücadele ortaya koydular. Yıllarca ülkemizi uluslararası arenada temsil eden birçok sporcu ile birlikte milli takıma yeni seçilen sporcular, antrenörleriyle beraber uyum içinde başarı koydukları hedeflere ulaşabilmek için çalışmalarına aralıksız devam edecek.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu