GenelManşetSporTürkiye

Bu heyecanı yaşattığın için teşekkürler Buse

Milli Atletimiz Buse Savaşkan, Konya’daki 5. İslami Dayanışma Oyunlarında Kadınlar Yüksek Atlamada sahne aldı. Buse 1.82’lik derecesiyle oyunları 4. sırada noktalarken oyunlarda yer alan ilk Kıbrıslı Türk Kadın Atlet oldu.

Milli Atletimiz Buse Savaşkan, Konya’daki 5. İslami Dayanışma Oyunlarında Kadınlar Yüksek Atlamada sahne aldı. Buse 1.82’lik derecesiyle oyunları 4. sırada noktalarken oyunlarda yer alan ilk Kıbrıslı Türk Kadın Atlet oldu.

İSLAM OYUNLARINDA YER ALAN İLK KIBRISLI TÜRK KADIN ATLET

Türkiye’nin ev sahipliğinde 56 ülkeden 4 bin 200 sporcunun mücadele ettiği, Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları heyecanı dün ülkemize de yansıdı. Atletizm branşında Kıbrıslı Türk sporcu Buse Savaşkan, kadınlar yüksek atlama branşında Türkiye adına yarışırken oyunlarda yer alan ve bireysel dalda yarışan ilk Kıbrıslı Türk kadın atlet olarak tarihe geçti. Daha önce erkeklerde Yiğitcan Hekimoğlu 2017 yılında Azerbaycan’da yapılan oyunlarda Türkiye 4×100 metre bayrak takımı ile yarışmış ve ikincilik elde etmişti.

BUSE SAVAŞKAN 1.82 İLE 4’ÜNCÜ OLDU

TRT Spor Yıldız kanalından canlı yayınlanan yarışmada ekranlara gelen Buse Savaşkan, 1.76’lık dereceyle yarışa başlarken 1.76 ve 1.79’u ilk haklarında geçti. 1.82’yi ikinci hakkında geçen sporcumuz 1.85’lik dereceyi ise 3 hakkında da geçemeyince İslami Dayanışma Oyunları’nı 1.82’lik derecesiyle 4’üncü sırada tamamladı. Buse’nin yarış sonrasındaki üzüntüsü de gözlerden kaçmadı.

KİŞİSEL DERECESİNİ YAPSA GÜMÜŞ MADALYA GELECEKTİ

Başarılı sporcumuz Buse bu sezon 1.88’lik derecesiyle hem sezon hem de kişisel en iyi derecesine imza atmıştı. Sporcumuz 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda da aynı performansı sergileyebilmiş olsaydı 2’inci olarak gümüş madalyayı boynuna takacaktı. Yarışmada 1.87’lik dereceleriyle Özbekistan’lı Svetlana Radzivil 2’inci Kazakistan’lı sporcu Kristina Ovchinnikova da 3’üncü oldu.

BUSE’NİN ÜLKESİ TAF’DA “TUR”, ISSF’DE “NCY” OLARAK YER ALIYOR

Buse Savaşkan’ın start listesinde ülkesinin belirtildiği kısımdaki kafa karışıklığı devam etti. Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) start listesi ve yarış sonuçlarında Buse’nin ülkesi TUR (Türkiye) olarak belirtilirken İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu (ISSF) logolu oyunların resmi sitesindeki start listesinde ise Buse’nin ülkesi NCY (North Cyprus) olarak ifade edilmeye devam etti. Bu durumun ilerleyen süreçte neleri beraberinde getireceğini bekleyip göreceğiz.

  1. İslami Dayanışma Oyunları Kadınlar Yüksek Atlama Sonuçları:

Atlet                                      Ülke       Derece

1.Safina Sadullaeva             UZB         1.97

2.Svetlana Radzivil              UZB         1.87

3.Kristina Ovchinnikova     KAZ         1.87

4.Buse Savaşkan                  TUR        1.82

5.Rhizlane Siba                    MAR       1.82

6.Norliyana Kamaruddin    MAS       1.73

7.Most Rituakhtar               BAN        1.73

8.Fatima El Alaoui                MAR       1.70

9.Ummay Hafsa Rumky       BAN        1.70

10.Yap Sean Yee                  MAS       1.65

11.Ni Made Eppiwılantıka  INA         1.65

Diğer Haberler

Başa dön tuşu