KıbrısManşet

Bu ilk vukuatı değil!

Yengesini yıllarca taciz etti! Sapık kayın birader tutuklu yargılanacak!

Karşıyaka’da meydana gelen “Darp” ve “Cinsel Taciz” suçlarından tutuklanan 55 yaşındaki zanlı Şafak Karadağ, hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderildi.

Karşıyaka’da vefat eden kardeşinin eşini taciz eden ve yeğenini ciddi şekilde darp eden Şafak Karadağ, dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Hüseyin Tosun, zanlının önceki gün Lapta bölgesinde aralarında ailevi sorunlar yüzünden tartıştığı ölmüş ağabeyinin 17 yaşındaki oğlunu sopa ile darp ettiğini anımsattı.

Polis, zanlının şikâyet üzerine aynı gün tutuklandığını belirterek, soruşturma aşamasında darp edilen çocuğun annesi, zanlının yengesinin ise bir şikâyette daha bulunduğunu ifade etti.

Yapılan şikâyette, zanlının 2019 yılı Haziran ayında yengesinin bahçesi içerisinde bulunduğu esnada pantolonunu çıkarıp yengesine cinsel organını gösterdiğine dair şikâyet yapıldığını aktaran Tosun, bu yönde de zanlı hakkında soruşturma başlatıldığına değindi.

Meseleyle ilgili soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, zanlı Şafak Karadağ’ın geçmiş yıllarda ‘Vahim Zarar’ suçundan sabıkası bulunduğuna dikkat çekerek, serbest kalması halinde yeniden suç işleme ihtimali bulunan zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.
Yargıç Meltem Dündar, zanlı Şafak Karadağ’ın 1 ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Vefat eden eşinin kardeşi tarafından cinsel tacize uğrayan mağdur kadın HABERCİ’ye konuştu. Maruz kaldığı tacizlerin yıllardır devam ettiğini ve oğlunun darp edilmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu söyleyen mağdur kadın, yargıya ve polise güveninin tam olduğunu açıkladı

 

“Artık korkmuyorum!”

Kayınbiraderi tarafından yaklaşık üç yıldır tacize uğrayan mağdur kadın, amcasının oğlunu darp etmesinin ardından polise giderek şikâyetçi oldu. Polise yapılan şikâyetin ardından ortaya çıkan iddialar yaşanan olayın vahametini gözler önüne serdi. HABERCİ’ye yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlatan mağdur kadın, yıllardır süren tacizin ve oğlu ile birlikte yaşadıkları baskıların tüm detaylarını aktardı.

“BURNUMU KIRDI, 2 SENE PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRDÜM”

Eşi ile bundan yirmi sene önce görücü usulü ile evlendiklerini söyleyerek sözlerine başlayan mağdur kadın, eşinin 2015 yılının Nisan ayında vefat ettiğini ve taciz olaylarının ise eşi vefat ettikten iki sene sonra başladığını dile getirdi. Geçmişte kayınbiraderinin kendisini darp ettiğini ve bu nedenden dolayı yargılanarak 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını aktaran mağdur, “Eşim hayattayken beni taciz etmedi ama sürekli kavga çıkarıyordu. Eşim fiziksel engelliydi. Eşimden ayrılmamı, evden gitmemi istiyordu. Eşimden ayrılmam için sürekli baskı yaptı. Daha da ileri giderek beni darp etti ve burnumu kırdı. Yaşadığım olayların ve darbın ardından iki sene psikolojik tedavi gördüm” şeklinde konuştu.

“TACİZLERİN DOZAJI GÜNBEGÜN ARTTI”

Engelli eşinin vefatının ardından kayınbiraderinin tacizlere başladığını söyleyen mağdur kadın, “Evimin önünden geçerken sürekli evimin içini dikizlerdi ve ahlaksız hareketlerde bulunurdu. Bu durumu fark ettikten sonra çok rahatsız oldum ve bu tacizlerin dozajı giderek artmaya başladı. İlerleyen süreçte artık tacizlerin boyutu edep sınırlarını aştı. Polise de gittim, ailesine de şikâyet ettim” diyerek yaşadıklarını özetledi.

“DUVAR ÖRDÜM”

O sürecin hep büyük bir mücadele içerisinde geçtiğini söyleyen mağdur kadın, “Evlerimiz yan yana. Sürekli alkol kullanıyor ve bahanelerle bize küfredip tehdit ediyordu. Evimle onun evi arasına duvar örmek için izin aldım. Ailesi duvar örmememi, bir daha yaparsa eğer kendi elleri ile duvar öreceklerini söyledi. O süreçte de tacizler devam etti. Ben hep evimde kapım pencerem kapalı oturuyordum. Evimizin arka tarafında açık bir alan var orada uzaktan tacizlerine devam etti. Bu olayın üzerine bende polisten izin alarak duvar ördüm ve o arayı kapattım” dedi.

“KORKTUĞUM İÇİN SESİMİ ÇIKARAMADIM”

Bu zamana kadar kayınbiraderi ile herhangi bir diyaloga girip girmediğinin sorulması üzerine mağdur kadın, “Hayır korktuğum için bir şey demiyordum, sesimi çıkaramıyordum. Ailesine söylüyordum. Onlar da bana ikaz edeceklerini ve bir daha yapmayacağını söylüyorlardı” diyerek hep mücadele verdiğini fakat kimsenin kendisine destek olmadığını ifade etti.

“OĞLUMU DARP ETMESİ BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLAYDI”

Kayınbiraderinin oğlunu darp etmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu söyleyen mağdur kadın, “Bundan iki ay önce,  abisine taciz ettiğini tekrardan söyledim ve bir daha bu tarz bir olay yaşandığı takdirde yargıya başvuracağımı belirttim. Oğlumu darp etmesi bardağı taşıran son damlaydı. Bu zamana kadar bana yaptıklarına sessiz kaldım ve aile içerisinde çözmeye çalışıp, kendisini görmemek için kendimce tedbirler aldım. Ancak oğlum benim her şeyim. Ben onun için ayaktayım ve onun için mücadele ediyorum. Çocuğumu korumak ve kendime yapılanlara daha fazla sessiz kalmamak için polise başvurdum” şeklinde konuştu.

“BENİ EVDEN ATMAKLA TEHDİT ETTİLER”

Polise şikâyetinin üzerine tutuklanan kayınbiraderinin ailesinin evine gelerek şikâyetini geri çekmesi için baskı yaptıklarını da öne süren mağdur kadın, “Eğer şikâyetimi geri çekmezsem beni evden atacaklarını söylediler. Ben de davadan vazgeçmeyeceğimi söyledim. ‘Yolun karşısına çadır kurarım, gerekirse çadırda otururum, oda sizin ayıbınız olur’ dedim. Gururumun, namusumun, şerefimin ve oğlumun her şeyden önemli olduğunu onlara da söyledim” dedi.

“UZUN ZAMANDAN SONRA İLK KEZ UYUDUM”

İlgili şahsın tutuklanmasının ardından nasıl hissettiğini sorduğumuz mağdur kadın, “Vicdanen rahatım. Mutluyum. Uzun zamandan sonra ilk kez dün akşam biraz uyku uyudum. Artık korkmuyorum. Devletimize, yargımıza ve polisimize güveniyorum. Bana sahip çıktıkları için devletimizden Allah razı olsun” diyerek, artık geceleri başını yastığa korkarak koymayacağını söyledi.

Kaynak: Kıbrıs Haberci

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu