KıbrısManşetToplum

Bu iş nereye gidiyor!

Soruşturmanın incir ipi gibi uzaması ve her gün yeni bir doktor ve eczacının tutuklanması, meselenin ‘vurgun’ boyutundan ziyade ‘magazin’ boyutuyla öne çıkmasına neden oldu

Soruşturmanın incir ipi gibi uzaması ve her gün yeni bir doktor ve eczacının tutuklanması, meselenin ‘vurgun’ boyutundan ziyade ‘magazin’ boyutuyla öne çıkmasına neden oldu

ÖZEL HABER

NELER OLUYOR?
PGM Özel Soruşturma Şubesi tarafından yürütülen ‘sahte reçete vurgunu’ soruşturması kapsamında dün akşam 2 doktor ve 1 eczacının daha tutuklandığı açıklandı. Lefkoşa’nın tanınmış ve sevilen doktorlarından Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Halil Uzuner’in de tutuklanan doktorlar arasında olması şok etkisi yarattı. Uzuner’in tutuklandığı haberlerinin altında yüzlerce hastası destek yorumları yaparak, Uzuner’e sahip çıktı. Öte yandan, Dr. Uzuner’in dün kliniğinde hastalarını muayene ettiği esnada, kendi çocuklarının ve hastalarının gözü önünde ‘adi bir suçlu gibi’ tutuklanması da ‘itibar suikastı’ olarak yorumlandı ve bu olay büyük tepkiye neden oldu.

KARABEKİR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Türkeli yakınlarında bulunan torbalarca ilaçla bağlantısı olduğu iddiası ile tutuklanan eczacı Hazal Karabekir aleyhinde 2 gün tutukluluk emri alındı. Polis, bulunan ilaçlar arasında zanlı Karabekir’in eczanesine ait poşetlerin yanı sıra zanlıya ait banka kartı slipi bulduklarını kaydetti. Mobese görüntülerinin incelenmesi gerektiğine değinen polis, zanlının Sosyal Sigortalar ile sözleşmesinin olduğunu da ifade etti. Öte yandan dün de Gemikonağı’nda bir narenciye bahçesinde küpürleri kesilmiş poşetler dolusu ilaç bulunarak polise teslim edildi.

11 ZANLI TEMİNATA BAĞLANDI
‘Sahte reçete vurgunu’ soruşturması kapsamında tutuklanan Doktorlar; Muhammad Alshanapleh, Niyazi Perk, Güven Erkal, Fikri Koray ile Eczacılar İsmet Tufan, Simge Sonap ve Gülten Veli Aner, ileride yargılanmak üzere teminatla serbest kaldı. Aynı soruşturma kapsamında Mağusa’da tutuklu bulunan Doktor Hatice Faydalı, Eczacı Olcay Faydalı ve Ayşe Özbeycan Faydalı ile Olcay Faydalı’nın kalfası Bengü İldemir de teminatla serbest kaldı.

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu