KıbrısManşetSiyasetToplum

Bu kadar atıp tutma Ünal Bey için bile çok fazla

Ünal Bey yarını bile öngörecek potansiyele sahip değilken kalkmış bize 3 yıl sonraya tarih veriyor ki o tarihe kadar kendisinin akıbeti bile belli değil!

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türkü’nün Anavatan Türkiye ile işbirliği içinde alt yapı sorunlarının tümünü geride bırakarak, girişimcilere destek çıkıp, kamuda etkinlik ve verimliliği artırarak kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomik yapı oluşturmayı mutlaka başaracağını vurguladı.

Açık açık  soruyorum, Başbakan Ünal Üstel’in bu açıklamalarını inandırıcı bulan var mı?  Ya da şöyle sorayım bu açıklamalara itibar eden var mı?

Kendi adıma söyleyeyim ben itibar etmiyorum ve inandırıcı da bulmuyorum. Neden?  Çok net  yazacağım, Ünal Bey dün de, bugün de boş boş konuşan, konuştuğunun altını doldurmayan, siyasi yaşamı boyunca güven vermeyen, kişisel ikbali uğruna her şeyi mubah gören   hiç çekinmeden yalan söyleyebilen bir yapıya sahip. Bunun için verebileceğim birden fazla da örnek var. ( Şaşmaz’ın vatandaşlık konusu, jet skandalı) sadece bunlardan ikisi. Hoş bugüne kadar toplum menfaati güden  ortaya koyabileceği tek bir referansı da yok. Kaldı ki bugün TL’nin değer kaybı sonrası oluşan olumsuzlukları giderebilecek bir yetiye de, otoriteye de  sahip değil. Zaten hepimiz de çok iyi biliyoruz ki sürekli değer kaybı yaşayan TL’nin seyrini değiştirebilecek herhangi bir enstrümana da ülkece sahip değiliz, ve fakat bundan kaynaklı olumsuzlukları bir nebze hafifletecek bir yönetim anlayışından da çok uzaktayız  Ünal Üstel hükümetiyle.. Peki o halde neden bu vaatleri veriyor Ünal Bey?

Öyle ya tarih de veriyor ve diyor ki 2027’ye kadar ekonomik sorunları aşacağız. Yıl 2023. Ünal Bey yarını bile öngörecek potansiyele sahip değilken kalkmış bize 3 yıl sonraya tarih veriyor ki o tarihe kadar kendisinin akıbeti bile belli değil! Kısacası sallayıp sallayıp boş boş konuşarak siyaset yaptığını zannederek halka yalan dolan söylemekte yine tereddüt etmiyor ve  sakınca görmüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu