KıbrısManşetSiyasetToplum

Bu kadar borç harç enkaza neden teşekkür edilir

Onca yanlış icraat, tartışmalı icraat borca batmış bir belediye fakat gel gelelim teşekkürü alan belediyeyi bu duruma getiren olurken cezalandırılan da bir şekilde halk oluyor

GBM Başkanı Dr. Süleyman Uluçay GMB’nin 180 milyon TL Olan borcunu, 8 Ayda 110 Milyon TL’ye İndirdik dedi.

Yani 8 ayda 70 milyon TL borç ödedi GMB.. İyi güzel de bu borç nasıl oluştu? Takdir edersiniz ki iyi yönetilen bir kurumda oluşmamıştır bu borç. Dolayısıyla bu borcun ortaya çıkmasında kim veyahut kimlerin sorumluluğu ve aynı zamanda ihmali vardır? Demem o ki, birileri seçildi başkan oldu, Mağusalının parasını har vurup harman savurdu kendi bekasını idame ettirebilmek için, yanlış işler yaptı, tartışmalı icraatlar yaptı, gereksiz istihdamlar yaptı,izaz ikram kalemini abarttı vs vs.. Peki ya sonra?

Belediyeyi iflasa sürükledi, sonra da seçim kaybederek çantasını aldı ve elini kolunu sallayarak belediyeden çıktı gitti. Öyle mi? Evet tam da böyle oldu. Yeni seçilen başkan da bırakılan borcun şu kadarını ödedik,bu kadarını ödedik diye izahat veriyor. Bu mudur yani? Milletin parasını gereksiz şekilde kullan, kendine rant sağla, sonra da eyvallah de git. Hatta GMB  Başkanı Süleyman Bey, bir önceki başkana yaptığı hizmetlerden dolayı da teşekkür etti görevi devralırken.

Onca yanlış icraat, tartışmalı icraat borca batmış bir belediye fakat gel gelelim teşekkürü alan belediyeyi bu duruma getiren olurken cezalandırılan da bir şekilde halk oluyor. Zira bütün bunların tek sorumlusu, suçlusu halk.. Peki neden halk. Çünkü belediye borç harç ödemekten Mağusa’ya ne iyi hizmet veremiyor, yatırım yapamıyor. Bu kentte yaşayan insanları olabilecek en kalitesiz yaşama mecbur bırak, sonra  da hiçbir şey olmamış gibi mis gibi emeklilik yaşa.. Nasıl olsa hesap soran yok. Belli ki Başkan Süleyman Uluçay da bunun hesabını sormayacak.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu