GenelKıbrısManşetSiyaset

“Bu kadar tantanaya ne gerek vardı?”

Kabinede tek bir değişiklik yapılıp hükümet yoluna devam edebilecekken adeta pire için yorgan yakarcasına, UBP-DP-YDP hükümeti kabinesinde tek bir ismin değiştirilebilmesi için hükümet bozulup yeniden kurulunca vatandaşın da tepkisi gecikmedi

Kabinede tek bir değişiklik yapılıp hükümet yoluna devam edebilecekken adeta pire için yorgan yakarcasına, UBP-DP-YDP hükümeti kabinesinde tek bir ismin değiştirilebilmesi için hükümet bozulup yeniden kurulunca vatandaşın da tepkisi gecikmedi

“HÜKÜMETTE TEK DEĞİŞEN MALİYE BAKANI OLDU”… Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun kabinede yapmak istediği Sunat Atun ile Olgun Amcaoğlu değişikliği hükümetin bozulup yeniden kurulmasıyla birlikte gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Maliye Bakanı Atun’un görevden alınması kararını onaylamak yerine hükümetin istifasını kabul etmesiyle başlayan sürecin ardından, 3’ncü UBP-DP-YDP hükümeti bir tek Olgun Amcaoğlu değişikliğiyle yeniden kuruldu. Zamlar, ekonomik kriz, pahalılık gibi sorunlarla boğuşan toplum hükümetten hizmet beklerken, yaratılan kaos ülkede siyasete olan güveni tamamen yerle bir etti.

“EN KISA ÖMÜRLÜ HÜKÜMET”… Ülkenin 27’nci hükümeti olan Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi koalisyon hükümetinin Bakanlar Kurulu listesi dün Cumhuriyet Meclisi’nin bilgisine getirilirken, Hükümet programı da Meclis Genel Kurulu’nda okundu. Yeniden kurulan UBP-DP-YDP hükümetinin kabinesinde değişen tek isim Maliye Bakanı oldu. Maliye Bakanlığı görevine Sunat Atun yerine Olgun Amcaoğlu getirildi. 21 Şubat’ta kurulan ve 20 Nisan’da istifasının onaylanması ile sona eren 59 günlük UBP – DP – YDP hükümeti, KKTC’nin en kısa ömürlü hükümeti olarak kayıtlara geçti.

“MUHALEFET PROTESTO ETTİ”… UBP-DP-YDP hükümetinin hükümet programı, muhalefetin protestosunun gölgesinde gerçekleştirilen olağanüstü birleşimle Cumhuriyet Meclisi’nde okundu. Önceki UBP-DP-YDP hükümet programıyla büyük ölçüde benzer olan bu programa yapılan eklemeler arasında, mali suçlar, terör, kaçakçılık ve kara parayla mücadele gibi alanlarda etkin mücadele için Türkiye’yle işbirliği anlaşmaları imzalanması; afet ve acil durumların daha etkin yönetimi için Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliği yapılması; müşavir statüsünde bulunanların göreve çağırılması; geri ödenmeyen Kalkınma Bankası kredilerinin tahsil edilmesi; kamulaştırma işlemlerinin hızlandırılması; firmaların PTT AVM’de mağaza açmasına olanak sağlanması gibi maddeler yer alıyor. Hükümet programı görüşmeleri, perşembe günü başlayacak. Görüşmeler Perşembe gece yarısına kadar tamamlanırsa, cumartesi güven oylaması yapılacak. Eğer program üzerindeki görüşmeler cuma güne sarkarsa, güven oylaması pazar olacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu