KıbrısManşetSiyaset

Bu kadar yanlıştan doğru çıkmaz

Çok net yazacağım, böylesi bir anti demokratik sürecin ürünü olan hükümetin ülkenin içinde bulunduğu ve halkın boğuştuğu sorunları çözebilecek bir potansiyele sahip olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki 3 ayda 3 hükümet ve kabine değişikliği gördük. Çok açık ki önümüzde bizi bekleyen sancılı bir süreç var

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu “parti içine bir sıkıntı görünmüyor dedi..

Kendisi genel başkan.

Kurduğu hükümetti bozdular.

Atadığı seçilmiş  kişiyi bakanlıktan aldılar.

İstedikleri seçilmemiş kişiyi bakan yaptılar.

Kendi istemediği bakanı görevden alamadı.

Bir bakanı görevden alamayınca hükümetin istifasını verdi.

Hükümeti kurmasına izin vermediler.

Genel Başkan olmasına rağmen partisinden metazori bir milletvekiline hükümeti kurdurttular… Kısacası Faiz Bey’i etkisiz eleman yaptılar. O hala parti içinde bir sıkıntı görünmüyor deyip duruyor.

A Faiz Bey, partinizden aldığınız gücü kendi ellerinizle üst akıl diye konumlandırdıklarınıza teslim ettiniz.

Dirayet gösteremediniz.

Her şeyi kafanıza giydiniz ve susmayı tercih ettiniz.  Yarın uğruna hükümetin istifasını verdiğiniz kişinin de içinde olduğu kabineye güvenoyu vermek için hiç düşünmeden parmak kaldıracaksınız.

Yahu ben ne yapıyorum diyebilecek cesaretiniz de olmayacak.

Bütün bu yaşananlardan hiç mi ders çıkarmadınız?

Çok açık ki kendi çabalarınızın da etkili olduğu anlayışın sizi oyun dışına ittiğinin hala farkında değilsiniz.

Parti içinde şimdilik sıkıntı yok gibi görünse de bunun kısa vadede sorun teşkil edeceğini görmemek fazla iyi niyetli olur. Hoş sıkıntı zaten  parti dışından yapılan ve sizin her seferinde boyun eğmek zorunda kaldığınız müdahale.

Velhasıl Faiz Bey hükümet kuramadım ama hala  UBP’yi ben yöneteceğim derdinde.

Şimdi bütün bunlar doğru mu?

Elbette değil.

Bir parti genel başkanı tasfiye edildi.

Herkes sustu!

Başta Faiz Bey olmak üzere UBP’li dostlar bu anomali durumu olağan kabul edip normalleştirdiler. Oysa bütün bu yaşananların normal olmadığını herkes biliyor. Herkes neler olup bittiğini görüyor.

Öyle anlaşılıyor ki bunun bir tek Faiz Bey farkında değil. Bu arada ülkenin sorunları çözüm bekliyor. Üst üste biriken sorunların yansıması halka ağır bedeller ödetiyor.

Çok net yazacağım, böylesi bir anti demokratik sürecin ürünü olan hükümetin ülkenin içinde bulunduğu ve halkın boğuştuğu sorunları çözebilecek bir potansiyele sahip olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki 3 ayda 3 hükümet ve kabine değişikliği gördük. Çok açık ki önümüzde bizi bekleyen sancılı bir süreç var…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu