KıbrısManşetSiyasetToplum

Bu KDV indirimini anlayan var mı!

Çıkarttığı tüzüğün kuralın veya da yasanın arkasında duramayan bir hükümet ve bütün bunlara seyirci kalan halkın çıkarlarına sahip çıkmayan bir muhalefet var ülkede..

Hükümet KDV tüzüğünde değişiklik yaparak 1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere tüm süt ürünlerindeki katma değer vergisi oranını 31 Ocak 2024 tarihine kadar KDV oranını sıfır yaptı. Burada güdülen amaç bu ürünlerin tüketiciye daha ucuza satılabilmesini hedefliyordu..

Peki buna uygulayan var mı?

İstisna birkaç işletme dışında maalesef hayır.

Peki denetim var mı?

Öyle anlaşılıyor ki yok..

En azından bunu halkın hissedebildiği bir denetim olmadığını anlıyoruz KDV oranı sıfırlanan ürünlerde..

Bu kuraldan mevzuattan öte bir ahlak konusudur. Dolayısıyla devletin her alanda olduğu gibi burada da gerektiği gibi bir denetim yapamayacağını öngören fırsatçılar belirlenen ürünlerin KDV oranlarının sıfırlanmasına rağmen satış fiyatlarına bunu yansıtmakta  ne kadar geciktirme yaşarsam o kar haneme onu yazarım anlayışı içinde.

Haliyle birçok işletme bu konuda ölü taklidi yapmayı tercih etti. Şimdi diyeceksiniz ki ya devlet ne yapıyor, hükümet neden buna seyirci kalıyor! Belli ki tatil rehaveti ile de ilintili olarak zaten piyasayı denetlemekten aciz olan kurumlar yine görevlerini yerine getirmedi. Ha derseniz ki hükümet edenler ne yapıyor?

Tatil elbette.

Hoş tatil de olmasaydı yine çok bir şey değişmeyecekti, zira hükümetin bu ülkeyi yönetme beceriksizliği gün gibi ortada, hükümeti denetleme sorgulama görevi üstlenen muhalefet de toplumsal sorunlardan bu denli uzak olunca, arada ezilen halk oluyor.

Hedeflenen haliyle gerçekleşmiyor, lakin yüzde 5 KDV farkı üreticinin kasasına giriyor.

Kim bilir belki de hedeflenen buydu.

Çıkarttığı tüzüğün kuralın veya da yasanın arkasında duramayan bir hükümet ve bütün bunlara seyirci kalan halkın çıkarlarına sahip çıkmayan bir muhalefet var ülkede..

Ve elbette halk bütün bunların farkında.

Bundandır ki ara seçimde hükümete de muhalefete de güvenmediğini, siyaset kurumuna zerre kadar itibar etmediğini sandıklara gitmeyerek gösterdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu