GenelKıbrısManşet

Bu Memleket Bizim Platformu, Bahçeli’nin sözlerini eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sert sözlerle yüklendi.

Bahçeli, “Bu ahmağın açıklaması, EOKA’cı bir ağızın hezeyanıdır. Ersin Tatar papağan değildir” ifadelerini kullandı.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, “Kim kiminle yürüyor açıkça görüyoruz. Dostumuzun da düşmanımızın da her an değişeceğinin nihayetinde devletler arasında bu çerçevede kalıcılık olmayacağının bilincindeyiz” sözlerini de konuşmasına ekleyen Bahçeli’ye KKTC’den tepki gecikmedi.

Bu Memleket Bizim Platformu sosyal medyasından Devlet Bahçeli’nin sözlerini eleştirdi. “Ankara’dan sürekli bir şekilde bu türden yapılan mesnetsiz açıklamalar Kıbrıs Türk Toplumunu yaralamaktadır” ifadelerine yer veren Bu Memleket Bizim Platformu, “Bu hakaretleri sahibine iade ederken, Kıbrıs’ta hangi zeminde bir çözüm olacağına ancak Kıbrıs’ta yaşayan halkların karar verebileceğini de kendilerine hatırlatırız” dedi.

AÇIKLAMANIN TAMAMI İSE ŞÖYLE:

“Devlet Bahçeli’nin, Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve çözüm yanlılarına yönelik hakaretleri tarafımızca kabul edilemezdir.
Ankara’dan sürekli bir şekilde bu türden yapılan mesnetsiz açıklamalar Kıbrıs Türk Toplumunu yaralamaktadır.
İrademize karşı saygısızlık olarak kabul ettiğimiz bu hakaretleri sahibine iade ederken, Kıbrıs’ta hangi zeminde bir çözüm olacağına ancak Kıbrıs’ta yaşayan halkların karar verebileceğini de kendilerine hatırlatırız.
Bu Memleket Bizim Platformu”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu