GenelKıbrısManşet

“Bu memleketin bizim olduğunun farkında olmayan AKP yetkilileri ve Tayyip Erdoğan rejimi var”

Kuğulu Park önünde toplanan Bu Memleket Bizim Platformu yetkilileri Meclis önüne yürüyecek.

Kuğulu Park önünde toplanan Bu Memleket Bizim Platformu yetkilileri Meclis önüne yürüyecek.
Türkiye ile imzalanan protokolü protesto etmek amacı ile pandemi koşullarını düşünerek, yönetim kurulu bazında eylem ve basın açıklaması yapacaktır.

BU MEMLEKET BİZİM PLATFORMU, BUGÜN SOKAKLARDA

Konu hakkında açıklama yapan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan , “Bu memleket bizim ancak bunun farkında olmayan AKP yetkilileri ve Tayyip Erdoğan rejimi var. Kıbrıslı Türkleri hiçe sayan siyasi iradesine müdahale eden ve bugün bizleri sokağa dökmenin sebebi olan bir rejim ile karşı karşıyayız. Şuan Türkiye Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülke üzerine dayattığı bütün ekonomik paketlere insan mühendisliğine yönelik Kıbrıs Türk kimliğinin ve kültürünün değişmesine yönelik yaptığı baskı ve dayamalara karşı bugün burada ‘Bu Memleket Bizim Platformu’ olarak yürüyüş gerçekleştireceğiz. Sesimizi AKP yetkililerine Kıbrıslı Türklerin kimliğine, kültürüne ve siyasi iradesine saygılı olması gerektiğini vurgulayacağız” şeklinde konuştu.

1 yıldır devam eden pandemi sürecini bilincinde olarak bizler buradayız ancak bir şeylerin yoluna girmesi için bu eylemleri yapmak zorundayız” ifadelerine yer veren Güven Bengihan, “Pandemiden kaynaklı sessizliğimizi bizim zafiyetimiz gibi anlayanlara bir mesajdır. Pandemi kaynaklı olarak bizim sokaklara inmememizi bazıları zahifet diye algılıyor biz bunu halk sağlığı için uzun bir süredir sokaklara inmediğimizi ancak bu yapılanlara da sessiz kalamayacağımız için bugün buradayız. Büyük yangınlarda bir kıvılcım ile başlar bir bir kıvılcım yaktık dayatmalara sessiz kalmayacağız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu