KıbrısManşetSiyasetToplum

Bu nasıl bir çelişki

HP Başkanı Kudret Özersay’ın bu meclis meşruiyetini kaybetmiştir deyip milletvekilliğinden istifa etmesini o gün doğru bulanlar hatta ve hatta buna alkış tutanlar  ne hikmetse bugün Özersay’dan boşalan koltuk için aday oldular

HP Başkanı Kudret Özersay’ın bu meclis meşruiyetini kaybetmiştir deyip milletvekilliğinden istifa etmesini o gün doğru bulanlar hatta ve hatta buna alkış tutanlar  ne hikmetse bugün Özersay’dan boşalan koltuk için aday oldular.

O günden bugüne ne değişti bilmiyorum.

Ben şahsen bu meclise baktığımda gördüğüm bir değişiklik yok. Meclis aynı meclis, başbakan aynı başbakan, hükümet aynı hükümet. Velhasıl birilerinin telkini hatta talimatı ile kurulan bir hükümet, yine birilerinin telkini ya da talimatı ile gelen bir başbakan.. Ve elbette bunu içine sindirip mecliste bulunmaktan rahatsız olmayan bir muhalefet… Dolayısıyla değişen bir şey yok!

Ha derseniz ki Özersay şöyle yanlış yaptı, böyle yanlış yaptı, orda hatalıydı, burada değildi vs vs..  Elbette. Sayın Özersay’ın siyasete aktif olarak girdiği ve faal olduğu hatta etkin rol oynadığı dönemde yaptığı yanlışlar saymakla bitmez. Umarım kendisi de bunun idraki içerisindedir. Ve fakat milletvekilliğinden istifa etmesi ve gerekçesi doğru bir karardı. Nitekim işlevsiz bir meclis, sözde iktidar, muhalefet sıraları fakat toplumsal katkı sağlamaktan çok, uzak bir yapıda. 2, 3 milletvekili çıkaranların, yani iradenin en zayıf halkalarının kukla görevi üstlenerek ülkeyi olabilecek en kötü şekilde yönetme hakkına sahip olmalarına seyirci kalan bir muhalefet.

Şimdi birileri kalkacak ve diyecek ki, ama biz meclisten çıkarsak bu hükümet meydanı boş bulacak ve her istediğini yapacak, sanki şimdi her istediğini yapıyormuş  gibi. Herkes aptal bir onlar akıllı. Böyle de bir savunma söylemi geliştirdiler son günlerde! Bu doğru bir yaklaşım değil, üstelik gerçekçi de durmuyor..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu