GenelKıbrısManşetSiyaset

Bu nasıl iş anlamadım..

50 yıldır ne siz tanıdınız ülkemizi ne de tanıtma gayreti içinde oldunuz. Bari bundan sonra olsun siz gereğini yapın ve tanıyın KKTC'yi, bağımsızlığını teslim edin, yönetimine müdahale etmeyin ki, bu konudaki samimiyetinizi hissedebilelim

AKP iktidarının Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bazı temaslar yapmak için geride bıraktığımız hafta ülkemizi bir kez daha ziyaret etti. Bu ve benzeri temasların ve kurulan diyalogların tek taraflı ve üst ast ilişkisi temelinde değil de iki devlet esasında hayat bulması durumunda fayda sağlayacağına inananlardanım..

Ve fakat bunun böyle olmadığını hepimiz biliyoruz, dolayısıyla bu gelişlerin bugüne kadar ülkeme dair öngörülen faydadan çok manevi yıkıma sebep olduğunu da görebiliyorum. İşte böylesi karmaşık bir niyet pazarı içinde yapılan ziyarette Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ülkemizde bulunan AK Parti KKTC Ülke Temsilciliği Teşkilatıyla bir araya geldi.

Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim.
Evet nasıl yani?
KKTC ayrı bir devlet midir?
En azından iddia o yönde.
Kimin iddiası bu.
Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin.
Sonra da bizim hepimizin.
Peki o halde AKP veyahut Türkiye’de faaliyet gösteren başka başka siyasi partilerin KKTC’de ne gibi faaliyetleri olabilir? Daha net yazayım farklı bir ülkenin siyasi parti teşkilatlarının KKTC’de ne işleri olur? Öyle ya burası Türkiye değil sonuçta.

Anayasası olan, kurumları olan parlamentosu bulunan hükümeti olan, yargısı olan hatta ve hatta cumhurbaşkanı makamı bulunan bir devlet..
Adına da KKTC diyorlar.
Hoş şimdilerde Kıbrıs Türk Devleti gibi bir isim değişikliği de konuşuluyor..
Velhasıl burası ayrı bir devlet.
Eğer bütün bunlarda hemfikirsek o zaman bir başka ülkenin siyasi partisinin ve veya partilerinin ya da teşkilatlarının, ülkede ne işi ve görevi var? Var mı bunun izahı? Yok!

Peki bütün bunlar ne anlama geliyor?
Çok açık ki her fırsatta uluslararası topluma sözde çağrı yapıp tanımalarını talep ettiğiniz KKTC’yi aslında siz bile tam anlamıyla tanımış değilsiniz..

Ve yine çok açık ki 50 yıldır ne siz tanıdınız ülkemizi ne de tanıtma gayreti içinde oldunuz. Bari bundan sonra olsun siz gereğini yapın ve tanıyın KKTC’yi, bağımsızlığını teslim edin, yönetimine müdahale etmeyin ki, bu konudaki samimiyetinizi hissedebilelim..

Yoksa ucuz siyaset için günübirlik yaptığınız ziyaretlerde ortaya attığınız planların ve projelerin ne size bir faydası var ne de bize.

Bunu yıllar içinde tecrübe ettik, üstelik bire bir yaşayarak..

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu