KıbrısManşetSiyasetToplum

‘Bu nüfus baskısının altından kalkamayız’

CTP Lideri Erhürman, “Nüfus, toprak ve mülkiyet” konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı

CTP Lideri Erhürman, “Nüfus, toprak ve mülkiyet” konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

 VAROLUŞA DAİR ENDİŞELER
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bu ülkenin yaşanan nüfus baskının altından kalkamayacağının altını çizdi. Meclis’in dünkü birleşiminde konuşan Erhürman, “Bu halkın var oluşuna dair endişemiz var. Başımız eğiktir cenazelere anmalara gittiğimizde. Verilen mücadelelerin sonu bu değildi” ifadelerini kullandı. Nüfus planlamasıyla ilgili konuşan Tufan Erhürman, “Nüfus, toprak ve mülkiyet konusunda hızla gerekli düzenlemeleri ve planlamaları sektörle birlikte yapmazsak, bu iş bizim başımıza hem içeride hem de dışarıda çok büyük belalar açacak” ifadelerini kullandı.

KARA PARA MESELESİ DE VAR
Erhürman, bir senedir bunları söylediklerine işaret ederek, “Kalkınma planını dillendirirken de önce nüfus politikasını ortaya koymamız lazım. ‘Bu planlamayı hızla yapmamız lazım’ dedik. Sanki bu konuyu hiç gündeme getirmemişiz gibi, bir anda gazetelerin hepsinin ön sayfasında bu konu var” dedi. 15 Kasım günü The Guardian gazetesinde çıkan haberi anımsatan Erhürman, bunun ardından TC Dışişleri Bakanı’nın yaptığı açıklamalara da hatırlattı. “Gerek basın gerek sosyal medya aracılığıyla pek çok iddia gündeme geliyor” diyen Erhürman, bir başka konunun ise “kara para” meselesi olduğunu kaydetti.

TREN HEPSİNİN ÜSTÜNE
Sözleşmelerle satışı birçok kez konuştuklarını anımsatan Erhürman, “Bu tren hepsinin üstüne doğru gidiyor. Ne bu ülkenin başbakanlığından ne de dışişleri bakanlığından tek laf duymadık” dedi. Guardian’ın, “Son bir yılda 39 bin Rus’un bu ülkede ikamet etmeye başladığını” yazdığını anlatan Erhürman, “hükümetin” buna yanıt vermesi gerektiğini vurguladı. CTP Lideri, “Bu rakam 39 binse nüfus konusunda ne diyeceksiniz? 39 bin Rus ise kaç İranlı, kaç Kazak? Bizim nüfusumuz kaç? Ne zaman bunlarla ilgili ciddiyetle çalışma yapacaksınız? Neyi bekliyorsunuz? Kim bunlara cevap verecek?” diye sordu.

ÇOCUKLARIMIZ GETTODA YAŞAYACAK
“Hükümetin” sorunları sadece seyrettiğini ve konuşmadığını dile getiren Erhürman, şöyle devam etti: “Böyle bir nüfus baskısının altından bu ülke, çevre, trafik ve kültürel olarak kalkamaz” dedi.  Erhürman, “Oturduğunuz makamlarda ne yapıyorsunuz? İçinde bulunduğumuz an, çocuklarımızın hayatından çaldığımız anlardır. Bizi geçti. Bu saatten sonra dönün gözünüzü ve bakın çocuklarımıza. Okul da hastane de hapishane de yetmeyecek. Geldiğimiz nokta vahimdir. Artık bizim neslimiz için konuşmuyorum. Gözümüzü açmazsak, çocuklarımız ya bu memleketten gidecek ya da gettoda yaşayacak.”

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu