DünyaGenelManşet

Bu pul tam 7,5 milyon Euro değerinde

175 sene önce piyasaya sürülen ve en pahalı posta pulu olan British Guiana 1c Magenta, "Dünya pullarının Mona Lisa’sı" olarak adlandırılıyor

İngiltere’nin başkenti Londra’da “Dünya’nın en pahalı posta pulu” unvanını alan “British Guiana 1c Magenta” adlı pul, Sotheby’s Müzayede Evi’nin açtığı sergide görücüye çıkacak.

İlk kez 1856 yılında Britanya Krallığı’nın Güney Amerika’daki sömürgesi olan Britanya Guyanası’nda basılan pulun gramajına oranla “Dünya’nın insan eliyle üretilen en pahalı nesnesi” olduğu belirtiliyor.

Haziran ayında Stanley Gibbons Müzayede Evi tarafından açık artırmaya çıkarılan ve yaklaşık 7,5 milyon Euro’ya alıcı bulan British Guiana 1c Magenta’nın boyutu yalnızca 2.9’a 2.6 santimetre.

Koleksiyoncuların “Dünya pullarının Mona Lisa’sı” olarak adlandırdığı British Guiana 1c Magenta’dan dünyada sadece bir tane bulunuyor. 174 sene önce basılan pulun ilk olarak pul koleksiyoncusu küçük bir çocuk tarafından 1874 yılında keşfedildiği açıklandı.

Perşembe günü Londra’daki Heatrow Halimanı’na özel oksijen geçirmeyen özel bir kutuda getirilen pul, tüm işlemler tamamlandıktan sonra Sotheby’s Müzayede Evi’nde sergilenecek. Söz konusu pulun sergilenmesi için özel ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri aldığı kaydedildi.

British Guiana 1c Magenta’nın gramının 24 karat altının gramından 2.5 milyon kat daha değerli olduğu belirtiliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu