KıbrısManşetToplum

“Bu saldırı kabul edilemez”

Bağlıköy kavşağına yerleştirilen ve bölgesinin simgesi haline gelen ‘Muflon’ heykeline yapılan saldırı bölge halkını ayağa kaldırdı

Bağlıköy kavşağına yerleştirilen ve bölgesinin simgesi haline gelen ‘Muflon’ heykeline yapılan saldırı bölge halkını ayağa kaldırdı.


SONUNDA BUNU DA YAPTILAR
Bağlıköy kavşağında bölgenin simgesi olan ‘Muflon’ heykeline yapılan saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor. Kimliği meçhul kişi veya kişiler tarafından yerinden sökülerek hasara uğratılan ‘Muflon’ heykeline yapılan saldırı için kınama eylemi yapıldı. Eylemde Lefke Turizm Derneği adına konuşma yapan Hasan Karlıtaş, “Burada yapmış olduğumuz proje Lefkenin güzelleştirilmesi projesi idi almış olduğumuz bir Avrupa projesi ile Lefke ve köylerinin daha fazla turist ve güzelleştirilmesi ziyaretçi akışını artırmak için bir proje yürütmüştük” dedi.

KARLITAŞ KONTROLSÜZ NÜFUS ARTIŞINA DEĞİNDİ
Bağlıköy kavşağına büyük emekle günlerce nerede olacağını düşünerek, kayalar bularak, sanatçı arkadaşlar ile konuşarak ciddi bir bütçe ile bir heykel çalışmasına giriştiklerinden bahseden Karlıtaş, Bağlıköy kavşağına bir muflon heykeli yerleştirdiklerini anlattı. 2 yıl önce buraya bu heykelin açılışı için toplandıklarını belirten Karlıtaş, bu yıl yıkılışı için geldiklerini ifade etti. Herkesin muflon heykelini çok beğenip, sahip çıktığını fakat henüz kimin yaptığını bilinmese de heykelin yerde kırık vaziyette bulduklarını kaydeden Karlıtaş, ülkedeki kontrolsüz nüfus artışının bu sorunlara neden olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

“SALDIRI KABUL EDİLMEZ”
2021 yılında Sanata yapılan bir saldırının kabul edilemez olduğunu ifade eden Karlıtaş, bu olayın faillerinin yakalanması için Lefke Turizm Derneği olarak polise başvuruda bulunduklarını vurguladı. Sadece sanata değil çevreye de yapılan saldırıların çevreye atılan çöplerin kabul edilemez bir durum olduğunu aktaran Karlıtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizdeki nüfus olayını sorgulayıp daha temiz bir Kıbrıs istiyoruz. Saldırı yapanları kınıyoruz. Biz dernek olarak diğer dernekler ile birlikte bu heykeli ayağa kaldırıp daha sağlam bir şekilde yerleştireceğiz ama cehaleti kültürsüzlüğü ve yapılan saldırıların ne kadar önüne geçeceğiz, bizi düşündüren bu konudur. Tekrardan hepimize geçmiş olsun” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu