KıbrısManşetSiyasetToplum

Bu zenginleşme nasıl oluyor?

Bir ülkede ülkeyi yönetenler zenginleşirken, halk fakirleşiyorsa orada doğru gitmeyen bir şeyler var

Bir ülkede ülkeyi yönetenler zenginleşirken, halk fakirleşiyorsa orada doğru gitmeyen bir şeyler var.

Bu çok klasik bir söylem olarak dursa da,  her dönem geçerliliğini koruyan bir tespittir. Dolayısıyla başınızı kaldırın ve ülkeyi yönetenlere iyice bakın.

Bu tespite uyan var mı?

Elbette bu da bakış açısına göre değişebilir.

Ve fakat görünen köy de kılavuz istemez.

Evet uyan hatta uyanlar vardır.

Aldıkları   maaşlarla ,yani hak edişleriyle kendilerinin ya da çoğu zaman ailelerinin  edindiği mal mülk servetin ve sürdürdükleri yaşamın asla karşılanamayacağını bilecek kadar tecrübeye sahibiz hepimiz.

Peki o zaman bu zenginleşme durumu  nereden geliyor?

Maaşla olmayacağına göre, yani elde ettikleri meşru gelirleri ile bu olmayacağına göre nedir bu işin sırrı?

Ne yapıyorlar da bu zenginliğe ulaşıyorlar?

Var mı bize bunun izahını yapacak birileri?

Örneğin ben ülkeyi yöneten kadronun içindeyim ama aynı zamanda şu şu işletmelerimden  dolayı da şu kadar, bu kadar gelirim var.. Olamaz mı? Olur..

Öyle ya siyaset öncesinde ticari faaliyetleri olmuş olabilir. Lakin siyaset öncesi aynı şekilde milyonlarca lira borcu olanlar da olabilir. Yani ticaret yapan her işletmenin kar elde edeceğine dair bir durum yok. Nitekim bunun yüzlerce binlerce örneği var dağarcıklarımızda. Şöyle ki bugün aldıkları maaşla hayatlarının sonuna kadar çalışsalar elde edecekleri gelirle ne kullandıkları otomobilleri, ne de yaşadıkları konutları alamazlar. Orta da böyle bir dengesizlik varken ve bütün bunlar toplumum gözleri önünde cereyan ederken bunu olağan kabul edip sorgulamamak halk olarak bugün geldiğimiz vurdum duymaz halin bir yansımasıdır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu