KıbrısManşet

Bugün biri 80 diğeri 95 yaşında iki kişi Covid-19’dan yaşamını yitirdi

Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir yaşlı bakımevinde koronavirüse yakalanan ardından 19 Ağustos tarihinde Lefkoşa Acil Durum Hastanesi’ne kaldırılan 80 yaşındaki kadın ve 95 yaşındaki erkek hasta hayatını kaybetti.

Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir yaşlı bakımevinde koronavirüse yakalanan ardından 19 Ağustos tarihinde Lefkoşa Acil Durum Hastanesi’ne kaldırılan 80 yaşındaki kadın ve 95 yaşındaki erkek hasta hayatını kaybetti.

24 SAATTE İKİNCİ ÖLÜM

Bakımevinde 10’a yakın kişinin koronavirüse yakalandığı ifade ediliyor. 24 saatte iki yaşlı hastanın koronavirüse bağlı olarak hayatını kaybetmesi üzüntü yarattı.

İKİ HASTA AŞISIZDI

Hayatını dün kaybeden 80 yaşındaki kadının diyaliz hastası olduğu 95 yaşındaki erkek hastanın ise kronik rahatsızlığı olmasına rağmen aşılı olmamaları tepkiyle karşılandı.

Bakımevinde kalmaları için aşılı olmaları gerekiyor

Yaşlı Bakımevine kabul edilecek yaşlıların aşılı olması gerekirken, yapılan ziyaretlerin ise açık havada maske ve mesafe kurallarına uygun olması gerekiyor.

AŞILANMA KONUSUNDA AİLELERE BİLGİ VERİLMEDİ

Yaşlıların aşılanması için ailelerinden izin alınması gerekirken, ailelere bu konuda bilgi verilmediği öğrenildi.

Sağlık Bakanlığının soruşturma açması isteniyor

Sağlık çalışanlarının yaşlı bakımevinde yaşlıların koronavirüse yakalanmasıyla ilgili Sağlık Bakanlığının soruşturma açmasını istediği ifade edildi

ZİYARETÇİLERLE İLGİLİ KURALLAR VAR

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği bugün yaptığı açıklamada, 1 buçuk yıl önce koronavirüsün ülkede görülmesiyle yaşlı bakım evlerinin ziyaretçilere kapatıldığı ardından çalışanlara ve yaşlılara aşı yapılarak tekrar açık havada maske ve mesafe kurallarıyla açıldığı ifade edildi.

1 BUÇUK YIL VAKA GÖRÜLMEDİ

Aşılanmak istemeyen yaşlıların ise bakımevlerine alınmadığı aktarıldı. Açıklamada en riskli grup içinde olan yaşlı bakımevlerinde 1 buçuk yıl hiçbir vakaya rastlanmadığı ancak 11 ay önce açılan bakımevine aşısız yaşlı ve ziyaretçi kabul edilmesi nedeniyle yaşlıların ve çalışanların koronavirüse yakalandığına dikkat çekildi.

Haber Kıbrıs

Diğer Haberler

Başa dön tuşu