KıbrısManşet

Bugün ülkede hayat duracak

1 Nisan’da şaka yapar gibi en ucuz ekmeğin fiyatı 5.5 TL’ye çıkarılırken, hükümet kendi âleminde…

1 Nisan’da şaka yapar gibi en ucuz ekmeğin fiyatı 5.5 TL’ye çıkarılırken, hükümet kendi âleminde…

Halkı zam bombardımanına tutan hükümet bugün kitlesel eylemle protesto ediliyor. Ülkede hayat duracak

“YOKSULLAŞMAYA VE YOK OLUŞA HAYIR MİTİNGİ”…“Toplumsal Yok oluş ve Yoksullaşmaya Hayır” sloganı ile bugün Lefkoşa’da düzenlenecek mitinge iş dünyası dâhil toplumun her kesiminden destek yağıyor. KTAMS, KAMUSEN, KTÖS, KTOEÖS, Hak-Sen, Güç-Sen, Koop-Sen, Türk-Sen, Vergi-Sen, BES, Dev İş’e bağlı sendikalar, Hür-İş’e bağlı sendikalar başta olmak üzere birçok sendika, birlik ve dernek eylem için meydana iniyor. Bugün ülke çapında genel greve gidilirken, eylemcilerin saat 11.00’de Başbakanlık önünde toplanması istendi. Yapılan açıklamalarda; “Ekonomik ve mali akıldan yoksun kararlarla her gün biraz daha fazla yoksullaşmak, çocuklarımıza ‘göç edin bu ülkeye dönmeyin’ demek zorunda kalmak, yok oluş endişesiyle yaşamak kaderimiz değil! ‘Toplumsal Yok Oluş ve Yoksullaşmaya Hayır’ demek için sokaktayız” denildi.

EKMEĞE ZAM 1 NİSAN ŞAKASI DEĞİL… Bugünkü hükümet yetkilileri ve seçip koltuklara yerleştirdikleri kadrolar; 23 Ocak seçimlerinden önce “ülke tarihinin en başarısızı” olarak nitelendirilen hükümeti bile aratır oldu. Halkı zam bombardımanına tutan UBP-DP-YDP üçlüsü, “halk bizi seçti, ne yapsak haklıyız” mantığıyla hareket ederken, zam halkasına bugün ekmek de eklendi. İstatistik Kurumu verilerine göre 2021’de fiyatı %110 oranında artış gören ekmek, 2022’nin iki aylık süresinde de %5 oranında zam görmüştü. Mart ayında, akaryakıt ve elektrik gibi temel girdilere yapılan astronomik zamlar un fiyatlarını da şişirirken, unlu mamuller de bundan fazlasıyla etkilendi. Sektör temsilcilerine göre 1 Nisan’dan itibaren somun ekmek 5.5 TL’ye, dilimli ekmek 17 TL’ye, susamlı ekmek ise 18 TL’ye satılacak. 

 

HALKA EKMEK DAĞITILDI… Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, yaptığı açıklamada, “Şakşakçıların kendi dünyalarında yaşayan insanlar olduğunu” ifade ederek, “Eylem yapmayalım, grev yapmayalım da ne yapalım?” diye sordu. Bengihan şunları söyledi: “Zam ateşi ülkenin içinde bulunduğu yangındır. Zamma, toplumsal yok oluşa dur dedik. Ne yaptı hükümet, hiçbir şey! Sendikalarımız daha da geniş kitlelerle birleşerek halkın kini ve öfkesini sokaklara taşıyacak. Zam çadırını kurduk. Halkımıza ekmek dağıtarak bir somun ekmeğe muhtaç bıraktıklarını ortaya koyduk. Sesimizi meydanlarda inleteceğiz. Zannedilmesin bu zamlar kamu çalışanlarını, emekçileri ilgilendirir; bu zamlar tüm halkımıza yönelik bir sömürüdür. Tüm işyerlerinde sabah 8 itibariyle genel grevdeyiz…”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu