KıbrısManşet

‘Bulaşıcı Hastalıklar (Değişiklik) Yasa Önerisi’ oybirliğiyle onaylandı

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi bugün saat 10:00’da HP Milletvekili Komite Başkanı Jale Refik Rogers başkanlığında toplandı.

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi bugün saat 10:00’da HP Milletvekili Komite Başkanı Jale Refik Rogers başkanlığında toplandı.
İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, gündeminde bulunan “Bulaşıcı Hastalıklar (Değişiklik) Yasa Önerisi” (Öneri Sahipleri: UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, UBP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ali Pilli, YDP Gazimağusa Milletvekili Erhan Arıklı ve CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları)’ni görüştü.
Komite, “Bulaşıcı Hastalıklar (Değişiklik) Yasa Önerisi” nin Üçüncü Okunuşu’nu tamamladı. Komite, bahse konu Yasa Önerisi’ni oybirliğiyle onaylayarak Genel Kurul’un gündemine sevk etti.
“Bulaşıcı Hastalıklar (Değişiklik) Yasa Önerisi”nin Genel Gerekçesi:
“Son dönemde dünyada ve ülkemizde Corona Virüs nedeniyle yaşanılan durum, bulaşıcı hastalıkların önlenebilmesi ve kontrolu için bilimsel kurul önerilerinin önemini ve Sağlık Bakanlığı’nın bu kurulların önerisi doğrultusunda hızlı karar almasının elzem olduğunu ortaya koymuştur. Bu değişiklik Yasa Önerisi ile,Sağlık Bakanlığı’nın bulaşıcı bir hastalık söz konusu olduğunda bilimsel kurulların aldığı kararlar doğrultusunda düzenleme yetkisi ve yapılan bu düzenlemelere aykırılık durumunda uygulanacak yaptırımlar düzenlenmiş olup, böylece bulaşıcı hastalıkların yayılmadan, ivedilikle ve en az zararla kontrolü amaçlanmıştır.”
Komite toplantısına öneri sahiplerinden olan, UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve UBP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz katıldı.
Komite toplantısına ayrıca davetli olarak Başbakanlık,Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Başsavcılık, Polis Genel Müdürlüğü ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nden yetkililer katılarak konu ile ilgili görüş ve önerilerini sundular.
HP Milletvekili Jale Refik Rogers Başkanlığında toplanan İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplantısına, CTP Milletvekili Komite Başkan Vekili Fazilet Özdenefe, UBP Milletvekili Resmiye Canaltay, UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, UBP Milletvekili Menteş Gündüz ve CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli katıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu