KıbrısManşetSağlık

Bulaşıcı Hastalıklar Üst kurulu’nun kritik toplantısı başladı

Ülke genelinde uygulanan kapanma kararlarının değerlendirilmesi için Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu yeniden toplandı

GIYNIK ÖZEL

Ülke genelinde uygulanan kapanma kararlarının değerlendirilmesi için Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu yeniden toplandı. 28 Ocak’ta alınan karar gereği, Lefkoşa, Mağusa, Güzelyurt, Lefke ve İskele ilçeleri için yürürlükte olan iş yerlerinin kapatılması ve tam gün sokağa çıkma yasağı ve ilçeler arası seyahat yasağının yeniden uzatılmaması halinde, yasaklar yarın akşam gece yarısı sona eriyor.  Girne İlçesinde ise yasaklar 10 Şubat günü sona erecek. Gözler, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’ndan çıkacak kararlarda. Ülke genelinde kapanma kararının uzamasına kesin gözüyle bakılırken, tedbirlerin daha da sertleştirilmesi bekleniyor.

VAKA PATLAMASI YAŞIYORUZ

Ülkemizde dün Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 46 pozitif vakanın ardından, Sağlık Bakanı Ali Pilli, bu sabaha kadar 39 yeni vaka daha tespit edildiğini açıkladı. Henüz 24 saat dolmadan ülkemizde vaka sayısı 85’e ulaşırken, sağlık çevreleri bugün rekor vaka sayısı beklendiğini dile getiriyor.

VATANDAŞ SORUYOR: NEYİ BEKLİYORSUNUZ?

Öte yandan Lefkoşa Devlet Hastanesi ve Pandemi Hastanesi’ndeki COVID-19 için ayrılan yatak kapasitesinin tamamı doldu. Sağlık sistemi ciddi şekilde zorlanıyor. Doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları tükenmiş durumda.  Vatandaşlar, özel hastaneler ve serbest çalışan hekimlerin seferberlik çerçevesinde devreye girmesi için neyin beklendiğini sorguluyor.

AKANSOY’DAN KORKUTAN AÇIKLAMA

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi üyesi ve Göğüs Hastalıkları Klinik Şefi Dr. Mustafa Akansoy yaptığı açıklamada önümüzdeki 5 günün kritik olduğunu vurgulayarak, Bu “şekilde devam ederse 5 gün içerisinde tüm kapasitemiz dolar” uyarısı yaptı. “Önümüzdeki 5 gün biz sağlık personeli için son derece sıkıntılı ve yoğun olacaktır” diyen Akansoy, “Son 24 saatteki vaka sayısı 100′ e yaklaştı. Bu şekilde devam ederse 5 gün içerisinde tüm kapasitemiz dolar ve Lefkoşa Devlet Hastanesi de yeniden pandemi hastanesi olur” uyarısında bulundu.

BAKAN PİLLİ DÜN AKŞAM SİNYALİ VERDİ!

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, dün akşam katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, ülke genelinde devam eden kapanma kararının uzayacağının sinyallerini vermişti. Vakalardaki artış nedeniyle kapanma kararının devam edeceğinin altını çizen Pilli, “Bu vakalarla yarın açılamayız” dedi. Sağlıkla ekonominin birlikte götürülmesi gerektiğini ancak sağlığın her şeyden önce geldiğini kaydeden Pilli, “Para kazanılır. Ancak sağlığı kaybettikten sonra paran olsa ne olacak” demişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu