KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun yeni kararları Cumartesi günkü eylemi etkilemeyecek!

33. Eylem,miting ve törenlerin kapalı alanlarda yapılmaması uygun görülmüştür. Açık alanlarda yapılması planlanan eylem, miting ve törenlerin sosyal mesafe kuralı gözetilerek ve eylem boyunca maske takmaları azami 50 kişi ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan ve dün açıklanan yeni tedbir kararları 25 Nisan Pazar gününden itibaren geçerli olacağı vurgulandı.

Bu Memleket Bizim Platformu tarafından organize edilen ve 24 Nisan Cumartesi günü İnönü Meydanı’nda gerçekleştirilmesi planlanan Federasyon Yolunda Birlikte eylemi, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin ‘Açık alanlarda yapılması planlanan eylem ve mitinglerin azami 50 kişi ile sınırlandırılmasına ilişkin’ kuralından muaf olacağı öngörülüyor.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin ilgili kararı şu şekilde:

“Eylem, miting ve törenlerin kapalı alanlarda yapılmaması uygun görülmüştür. Açık alanlarda yapılması planlanan eylem, miting ve törenlerin sosyal mesafe kuralı gözetilerek ve eylem boyunca maske takmaları azami 50 kişi ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir.”

YENİ BİR KARAR DEĞİL

Öte yandan 15 Nisan Perşembe günü toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ve Bakanlar Kurulu’nda alınan kararların 32’nci maddesinde yine aynı kararın var olduğu ve söz konusu kararın bu hafta yeni alınan bir karar olmadığı da öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu