EğitimKıbrısManşetSiyaset

Bunca zaman geçti ne yapıldı?

Hiçbir hazırlık yapılmadan okullar açıldı.  Sınıfların kalabalık olması hesaba katıldığı zaman  görüyoruz ki aslında aynı sınıfta olan aynı sıraları paylaşan aynı okul öğrencileri arasında dahi fırsat eşitliğine dayalı bir uygulama söz konusu olmayacak.

Pandemi ile 1.5 yıl önce karşı karşıya geldik. Haliyle yanlışları, doğruları, tedbirleri ile mücadele etme konusunda tecrübe sahibi olduk. Dünya’nın da ilk başlarda bilmediği bu virüsle artık nasıl baş edildiğini   biliyoruz, üstelik aşı gibi güçlü bir savunma ilacına da artık sahibiz.

Dolayısıyla bu süreçte doğru olan şeyleri yaptığımız sürece pandemi ile birlikte oluşan yeni koşullar içinde yaşantılarımıza devam edeceğiz.

Bunun başka da bir yolu yok.

Açıkçası okulları açık tutmanın ve ekonomik yaşamı sürdürmenin  tek yolu da pandemiye dair toplumsal bir mücadele verirken  doğru şeyleri yapmak durumundayız.

Peki bugüne kadar bunu yaptık mı?

İlk başlarda evet.

Şimdi ise maalesef hayır..

Doğru olan şeyleri yapmıyoruz.

Ne devlet olarak, ne devleti oluşturan halk olarak. Tabiatıyla iki yanlıştan bir doğru çıkmasını kimse beklemesin..

Okullar Pazartesi, Salı itibariyle açıldı.

Eğitim Bakanlığı bazı ilköğretimde bazı okulların seyreltilmiş eğitim yöntemi uygulamasına karar verdi.

Bu karar haliyle yeni bir fırsat eşitsizliğini beraberinde getirdi. Özel okullarda (parası olan için) sürekli eğitim devam edecek..

Zira o imkanları yarattılar.

Fakat devlet okullarında çocuklar imkan yaratılmadığı için eğitim vardiya usulüne döndürülecek. Bu büyük bir haksızlıktır.

Hepimizin malumu ki çocuklarımızın yüz yüze eğitimden mahrum bırakılmasıyla oluşan kayıplar var. Bu kayıpların nasıl giderileceği konusunda hala elle tutulur bir planlama olmadığı gibi okullarımızda  bu sürede pandemi koşullarına uygun eğitim verebilecek nitelikler de oluşturulamadı.

Bu kabul edilebilir değildir.

Böyle bir sorumsuzluğun izahı olamaz.

Yaklaşık 3 aylık bir tatili geride bıraktık.

Hoş ondan öncesi aylarca yaşanan bir boşluk var ve pandemi süreci de devam ediyor. Kısacası bu zaman aralıklarında merkezi yönetim, yerel yönetimlerle işbirliği yapmak suretiyle okullarımızda gerekli hazırlıkların yapılması sınıfların pandemi koşullarına uygun hale getirilmesi sağlanmalıydı..

Üzülerek belirtmeliyim ki bu yönde bir çalışma yapılmadığı gibi herhangi bir çaba da ortaya konmadı..

Velhasıl  hiçbir hazırlık yapılmadan okullar açıldı.  Sınıfların kalabalık olması hesaba katıldığı zaman  görüyoruz ki aslında aynı sınıfta olan aynı sıraları paylaşan aynı okul öğrencileri arasında dahi fırsat eşitliğine dayalı bir uygulama söz konusu olmayacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu