KıbrısManşetSiyasetToplum

Bundan önceki protokollerin sonucunu bilen var mı?

Bu protokolden önce imzalanan protokollerin hepsi balon olup havaya uçtu ki ülkeye hiçbir şey katmadı. Şimdi imzalanan protokol katar mı? Ya da şöyle sorayım 40 yıldır halka toplumsal fayda sağlamayan bu protokollerin bundan sonra sağlayacağını düşünür müsünüz?

Önceki gün bir protokol daha imzalandı. Adına 2023 Yılı İktisadi ve Mali İş Birliği protokolü dendi. Ondan önce imzalanan onlarca protokol ne oldu? Bu protokollerin gereği yerine getirildi mi? Ya da kaçta kaçı uygulandı gibi soruların bir anlam ifade ettiğini sanmıyorum bu protokole imza koyan taraflar nezdinde. Üzgünüm ama bu işin gerçeği. Dolayısıyla kağıt üzerinde habire imzalanan ama halka yansımayan, toplumsal faydası hissedilmeyen bu protokollerin bugüne kadar ülkeye kattığı fayda karşılığı yok. Peki şimdiki protokol neleri öngörüyor?

Güya KKTC hükümeti sözde projeleri hayata geçirebilmek için 9 milyar 500 milyon TL’lik bir kaynağa erişebilecek..

Bununla birlikte ekonomik istikrarın da sağlanması öngörülüyor(muş)!

Bunlar temenniler elbette..

Gerçek ise ortada.

Hepimiz gerçeği..

Nedir o?

Allah aşkına deyin bakalım, bu ülkede kendinizi bildiniz bileli ne zaman ekonomik istikrar sağlandı? Ya da KKTC maliyesi ne zaman güçlü bir hale geldi?

Var mı bilen, duyan, gören..

Yok!

Ünal Bey diyor ki bu kaynakla halkımız için önemli projeleri de hayata geçireceğiz?

26 okul, 3 hastane, 1 sağlık merkezi, 1 ulusal afet ve deprem merkezi, sivil savunma ve itfaiye teşkilatlarının güçlendirilmesi projelerinin yanında, enerjiye, tarıma, ulaştırmaya, çalışma hayatına, kamu maliyesine, sanayiye, e-devlet projelerine ve teknolojiye yönelik pek çok projeyi de kapsıyor (muş) bu protokolün kapsamı.. Şimdi merak ettim taraflar arasında bugüne kadar imzalanan onlarca protokol vs neleri kapsıyordu ki bugüne kadar elle tutulur gözle görülür bir şey yok bu ülkede… Eğer varsa buyurun söyleyin. Sıfır sıfır elde var sıfır.

Yıllardır bu ülkede gördüğümüz sonuç bu..

Siyasi erkin (özellikle ülkeyi yöneten) zenginleştiği, halkın geçim sıkıntısının büyüdüğü, belirsizliğin getirdiği gelecek kaygısının evlatlarımızı göçe zorladığı, ekonomisini yönetemeyen, mevcut kaynakları doğru maksatlar için kullanmayan, yolu, suyu, elektriği kıt imkanlarla sağlanmaya çalışılan, hiçbir altyapısı tamam olmayan, kir, pas, pislik içinde bir ülkeden başka bir şey göremiyorum ben. Demek ki bu protokolden önce imzalanan protokollerin hepsi balon olup havaya uçtu ki ülkeye hiçbir şey katmadı. Şimdi imzalanan protokol katar mı? Ya da şöyle sorayım 40 yıldır halka toplumsal fayda sağlamayan bu protokollerin bundan sonra sağlayacağını düşünür müsünüz?

Hade inşallah, maşallah hayal satmaya devam..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu