KıbrısManşet

“Bunu yapmak sürece katkı mı sağladı?”

Özersay, Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı'nın Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu'nun tek yetkili olduğuyla ilgili açıklamasını eleştirdi.

Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı’nın Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun tek yetkili olduğuyla ilgili açıklamasını eleştirdi.

Dün akşam Genç TV’de Seçim Meydanı programına konuk olan Kudret Özersay, Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı’nın yaptığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu açıklamasını eleştirerek, bu dönemde bir şey yapabiliyor olmanın önemli olduğunu ve daha önce Bakanlar Kurulu’nun koronavirüsle bağlantılı olarak aldığı kararların usul gereği mahkemeye götürüldüğünü hatırlattı.

Özersay, Yüksek Yönetim Denetçisi’nin açıklamasını da eleştirerek, “bizim ülke geçmişimizde, ombudsmanın kendisine başvuru yapıldıktan sonra veya kendi inisiyatifiyle bir konuyu incelemeye başlamasının ardından ne kadar zaman sonra rapor yayınladığını görürsünüz?” diye sordu.

Dizdarlı’nın daha önce aynı gün içinde değerlendirme yapmadığını da söyleyen Özersay, “Bunu yapmak sürece katkı mı sağladı? Evet, eleştiriyse eleştiri… Eleştiriyorum buradan. Bir bakın buna ve geri çekilip lütfen değerlendirin” ifadelerini kullandı.

DİZDARLI NE DEMİŞTİ?

Dizdarlı, Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun kararlarının kesin, geçerli olduğunu, yasal olarak Bakanlar Kurulu bu konuda karar alma yetkisi olmadığını söylemişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu