KıbrısManşetSiyasetToplum

Bunun adı serbest piyasa değil ‘vurgun’

CTP İskele milletvekili Fide Kürşat, KKTC’deki yabancılara mülk satışları konusunun dünya ve Türkiye basınında geniş yer bulduğuna dikkat çekerek, tedbir çağrısında bulundu

CTP İskele milletvekili Fide Kürşat, KKTC’deki yabancılara mülk satışları konusunun dünya ve Türkiye basınında geniş yer bulduğuna dikkat çekerek, tedbir çağrısında bulundu.


“TAPU DAİRESİ’NE ULAŞAN SİSTEMATİK BİR ÇETE VAR DEMEDİK Mİ?”
CTP İskele milletvekili Fide Kürşat “Ne yazık ki insanlar artık üretimden kopuyor ve arazilerini satıyor; niye satıyor diye baktığımızda ciddi bir ekonomik krizle mücadele halinde halk. Yıllarca çalışsa emeğinin karşılığını alamadığı için aidiyet duygusunu da yitiriyor insanlar. Yabancı sermaye akışı tartışmalara konu olmaya devam ederken bu paraların içeriği nedir. Yani bir arazinin fiyatı 10 Bin Sterlin ise büyük meblağlar, fiyatlar teklif ediliyor. Araziler tapudan bulunuyor ve organize şekilde adeta bazı kere taciz edercesine cazip fiyatlarla geliyorlar. Altı ay önce 40 Bin olan arazi şimdi olmuş 130 Bin… Biz size Tapu Dairesi’ne ulaşan, parsel sorgulayan bir sistematik çete var demedik mi?” dedi.

“TÜRKİYE’DE SABAH GAZETESİ DE Mİ RUM LOBİSİNE ÇALIŞIYOR?”
“Uyarıları karşı suçlama oyunları ile yönetmeye çalışan Başbakan’a göre sadece son bir yılda yaklaşık 40 Bin Rus’un KKTC’ye yerleştiğini yazan The Guardian Rum lobisi, Mecliste interpol raporlarını okuyan muhalefet Rum lobisi… Peki ya siyonist ideolojinin adadaki lobi gücü olduğu ve sistematik emlak işlerini güdümlediği ifade edilen Girne’deki dernek Chabat’ın kapatılması için dilekçe veren UBP’li vekil Yasemi Öztürk’te mi Rum lobisi” diyen Kürşat, Bu mülkiyet konularında devletin dolandırıldığı tespitini dillendiren İçişleri Bakanı da mı Rum lobisi oluyor? Ünal Bey tüm bunlar bir yana KKTC’de küçük israil’in satın alındığını yazarak rakamlar veren Türkiye’deki Sabah Gazetesi’ne de mi Rum lobisi demek istiyor? Gerçekten çok şaşırtıcı” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu