KıbrısManşetToplum

Burgul, Tatar ile Sertoğlu arasındaki gerilimi yorumladı

Gıynık Gazetesi köşe yazarlarından Nazım Serkan Burgul, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu arasındaki gerilimi yorumladı

Gıynık Gazetesi köşe yazarlarından Nazım Serkan Burgul, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu arasındaki gerilimi yorumladı. Nazım Burgul’un konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

Hasan Sertoğlu; 31 Aralık 1969 Mağusa Nergisli doğumlu Rahmetli Mahmut Ağa’dan olma bir inşaat müteahhiti. Uzun yıllar köyünün futbol takımında 5 numaralı formasıyla sert, haşin ve gaddar bir performans sergiledi. Yaklaşık 35 yıl filân önce de Lefkoşa’ya taşındı ve Küçük Kaymaklı kulübüne taşeron kontenjanından yönetici olarak tayin edildi.

İş yaşamındaki hızlı yükselişini kulüp başkanlığına taşıdı. Bendeniz gariban bir Merkez Hakem Kurulu başkanıyken, Hasan Başkan’la hep sınırı belli ilişkilerde bulunduk. Sadece bir Binatlı maçı sonrası maçın hakemi Fehim Dayı’nın vermediği bir penaltı sonrası federasyon binasının giriş merdivenlerinde şiddetli çatışma ile karşılıklı kontra sözlü saldırış ama sonraki günlerde de uzlaşma modu vûkû buldu.

Yıllar geçti o federasyona, biz de gazete ve tv âleminde daldık. Sonuçta herkes işini yapadursun, icra esnasında zaman zaman naçizane katkı, zaman zaman da naçizane destek olmaya çalıştık.

Örnek mi? Hani o Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) ilişkin bi’sürü hengâme, tezâhürat ve maytap patlatmıştık, kırmıştık, dökmüştük; Haftalarca ‘Bir çakıl taşı dâhi vermeyiz’ modunda “Değil futbolcumuzu, onun potinlerinin bağcıklarını dâhi vermeyiz” nârâları attık hep bir ağızdan ama nâfile. İsteyen istediğini bedelsiz aldı.

Sonra? Hatırlarsınız Saray’da kahveler içildi, arka bahçedeki çam ağacı altında cigaralar tüttürüldü arkasından da muhtıralar yayımlandı. Sonrasında da Demirören Federasyonu’nun Kuzey’de temsilcilik açma girişimini Evredo Açılımlı bir şekilde bertaraf ediş, arkasından da Aziz Yıldırım kriziyle gündem yapmıştı muhterem.

E başka? Denktaş’a tevekkeli ‘Mr. No (Bay Hayır)’ lâkabını boşuna vermemişlerdi. Siyaset bi’yana spor dünyamızda da bir adet sağlam ‘Mr. No’ var. Kim mi? E bildik federasyon başkanımız Hasan Sertoğlu. Bendeniz; “Başkana Mr. No az kalır, Mr. Never (Bay Asla) demek lâzım” derim zaman zaman.

Sertoğlu’nu bilen bilir; ‘dediğim dedik ve de çok da esnemeyen’ stilinde bir yöneticiliği var. Haşin, gaddar ve çatışmacı imajına bakmayın siz. Bir dönem birlikte çalışan biri olarak yufka yüreğini tanıyanlardan biriyiz.

Neyse, bilinsin ki Sertoğlu’nun Sayın Tatar ile ilgili “Futbolumuzu temsil etmiyor”lu ilk baştaki çıkışını hâlen daha birçok siyasi anlamış değil ama sonuçta ortam gerildi. Kontra açıklamalarla maalesef cepheler daha da genişletildi.

Sonuçta bugün yaşanan hâllerin tee geçen yıldan olacağı belliydi. Yanılmadık maalesef. Seçim, geçim, kurultay filân derken yine organize olamadık. Bunların yanında ülke gençliğine sportif anlamda da servis vermek için aynı gemide olan ve de her ikisiyle de yakînen çalışma fırsatı bulduğumuz Sayın Tatar ve Dostum Sayın Sertoğlu’nun karşılıklı sözleri de bu sürecin en acı tarafı oldu. Kol kırıldı ama yen içinde kaldı.

Son söz; Sporumuzla âlâkası olmayan siyasiler lütfen yoğurda cacık olmasınlar zira gün’sonu bu iki muhterem yine bir’araya geleceklerdir. Mâlum; Yurtseverler için Bu Da Geçer Yâ Hû.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu