Diğer SporlarKıbrısManşetSpor

Buse, Avrupa’da başarıya göz kırptı

Milli atletimiz Buse Savaşkan, Türkiye Milli Takımı adına yarıştığı 3. Avrupa Oyunları’nda kadınlar yüksek atlamada madalyayı az farklı kaçırdı ve dördüncü oldu.

Milli atletimiz Buse Savaşkan, Türkiye Milli Takımı adına yarıştığı 3. Avrupa Oyunları’nda kadınlar yüksek atlamada madalyayı az farklı kaçırdı ve dördüncü oldu.

 BUSE 3. AVRUPA OYUNLARINDA DÖRDÜNCÜ OLDU:
KKTC Atletizm Federasyonu’na bağlı Milli atletlerden Buse Savaşkan, 3. Avrupa Oyunları’nda yüksek atlama branşında dördüncü oldu. Buse, takımlar puanlamasında Türkiye Milli Takımı’na bu derecesi ile 13 puan kazandırdı.

48 ÜLKEDEN 2000 ATLET ARASINDA 1 DE KIBRISLI TÜRK:
23-25 Haziran tarihlerinde Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nda 48 ülkeden 2000 atletin 37 ayrı dalda yarıştı. Kıbrıslı Türk sporcumuz Buse Savaşkan, Türkiye Milli Takımı adına oyunların son günü olan pazar günü piste çıktı. Buse, A ve B grubu olarak ikiye ayrılan yüksek atlama yarışlarında A grubunda mücadele etti.

 MADALYAYI AZ BİR FARKLA KAÇIRDI:
Buse 1.87’lik dereceye kadar hata yapmadan yükselirken, bir sonraki hakkında 1.90’ı üç denemesinde de geçemeyince 1.87 ile yarışı tamamladı. Grubunda üçüncü olan Buse, 16 atletin yer aldığı her iki grubun genel klasmanında ise dördüncü olarak yarışmayı tamamladı ve madalyayı az bir farkla kaçırdı.

TÜRKİYE’YE 13 PUAN KAZANDIRDI:
Türkiye takımsal klasmanda 3. Avrupa Oyunları’nı 245 puanla 15. sırada tamamlarken, sporcumuz Buse Ay Yıldızlılara yüksek atlamada elde ettiği derece 13 puan kazandırdı. Türkiye Milli Takımı son gün alt sıralardan kurtularak 1. Grup’a tutunma mücadelesi vermesine karşılık 16 takımın yer aldığı grupta 15’inci olarak bir alt gruba düştü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu