Diğer SporlarKıbrısManşetSpor

Buse’den Polonya’da kariyer egalesi

Milli atletimiz Buse Savaşkan, Polonya’da katıldığı özel yarışmada 1.88’lik kariyer derecesini yineleyerek birinci oldu.

Milli atletimiz Buse Savaşkan, Polonya’da katıldığı özel yarışmada 1.88’lik kariyer derecesini yineleyerek birinci oldu.

 1.88’LİK DERECEYLE BİRİNCİ:
KKTC Atletizm Federasyonu ve Türkiye Atletizm Federasyonu milli atleti Buse Savaşkan, Polonya’da birinci oldu. Geçtiğimiz Pazar günü Polonya’da gerçekleştirilen Mityng Gwiazd na Rynku Kosciuszki 2023, World Athletics Continental Tour Challenger yarışmasında yer alan Buse Savaşkan, branşı yüksek atlamada elde ettiği 1.88’lik derecesi ile birinci oldu ve kürsünün zirvesine çıktı.

GEÇTİĞİMİZ YIL TÜRKİYE’DE ZİRVEDEYDİ:
Buse Savaşkan geçtiğimiz yıl Bursa’da elde ettiği kariyerinin en iyi derecesi olan 1.88’i tekrarlayarak organizasyonda altın madalyaya ulaşma başarısı gösterdi. Kadınlar yüksek atlamada geçtiğimiz yıl Türkiye şampiyonu olarak zirvede yer alan milli atlet bu performansı ile bu sezonun da geri kalanında daha önemli başarılara ulaşacağının sinyallerini verdi.

HEDEF KARİYER DERECESİNİ GELİŞTİRMEK:
Antrenörü Cahit Yüksel eşliğinde özverili ve disiplinli  çalışmalarını sürdüren Buse’nin bu sezon en önemli hedefi 1.90’lık dereceyi geçerek kariyer derecesini geliştirmek. Buse’nin planları arasında ayrıca Avrupa ve Dünya barajlarını da geçmek yer alıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu