GenelKıbrısManşetToplum

Büyük operasyonun arkasındaki isim Kıbrıslı Türk Hüseyin Demirel operasyonun detaylarını anlattı!

Büyük operasyonun arkasındaki isim Kıbrıslı Türk Hüseyin Demirel GIYNIK GAZETESİ’NE konuştu. İşte operasyonun perde gerisi…

DEVRİM DEMİR

Büyük operasyonun arkasındaki isim Kıbrıslı Türk Hüseyin Demirel GIYNIK GAZETESİ’NE konuştu. İşte operasyonun perde gerisi…

Lefkoşa’da 22 Aralık 2023 tarihinde hunharca katledilen Ayça Alav’ın katilleri dün gece Beyarmudu köyü yakınlarında KKTC polisine teslim edildi.

Operasyonun perde gerisindeki isim ise uzun yıllardır Kıbrıs’ın güneyinde yaşayan Kıbrıslı Türk Hüseyin Demirel, 10 gündür KKTC polisi ile iş birliği içinde yürüttüğü operasyonu GIYNIK Gazetesi’ne anlattı. Canını ortaya koyarak 10 gündür katiller ile iletişimini hiç koparmayan Kıbrıslı Türk Hüseyin Demirel, “Yaklaşık 10 gün önce Kamerun uyruklu bir şahıs bana ulaşarak iki kişinin yasa dışı ülkeden ayrılmak istediğini söyledi bende o şahıslarla ilgili bilgi istedim Kuzey’de cinayet işlediklerini öğrendim” dedi.

Soğukkanlılığını koruyarak son ana kadar katillerle beraber zaman geçiren Demirel,” Etkisiz hale getirdiğimiz katilleri ilk önce vahşice öldürülen Ayça Alav’ın kocası ile telefonda görüntülü arayarak yüzleştirdim, daha sonra sınıra götürdüm” dedi.

“GÜVEN KAZANMAK İÇİN HER GÜN ZAMAN GEÇİRDİM”
Operasyonun esas ismi olan Demirel, kaçakların kuzeyde işlenen kadın cinayeti ile ilgili arandığını öğrendikten sonra KKTC Polis Müdürlüğü ile bağlantıya geçtiğini ve adım adım harekete geçtiğini söyledi. Yaklaşık 10 gündür katillerin güvenini kazanmak için sürekli görüşerek zaman geçirdiğini anlatan Demirel, “Tamamen habersizliği oynadım, güvenmeleri için her yola başvurdum ama çok korkuyorlardı. Güney’de Lefkoşa’da bir Kamerunlunun evinde kalıyorlardı. O kişi de insan kaçakçılığı yapıyor. Benimle görüşmeye geldikleri zaman asla yalnız gelmediler en az 10 kişi geldiler. Hangi ülkeye gitmek istediklerini sorduğumda bana Mısır’a gitmek istediklerini söylediler.”

“İKNA ETMEK ZORDU”
Kıbrıs’ın güneyinde büyük bir iş başaran Demirel, bazı haber sitelerinde kendinden ‘insan kaçakçısı’ olarak bahsedildiğini ancak yıllardır güneyde yaşadığını ve kaçakçılık işi yapmadığını kaydetti. Katilleri evden çıkarmak için ikna etmekte çok zorluk çektiğini kaydeden Demirel, “Onlara gemi olduğunu ve TIR şoförü ile bağlantı kurarak dün gece kaçmaları gerektiğini söyledim. Onları dün gece KKTC Polisi’ne teslim etmek için arkadaşlarımla harekete geçtik, Lefkoşa’da kaldıkları evden aldım ve yola çıktık. Son ana kadar bana güvenmeleri için oyun oynamaya devam ettim” dedi.

“SAHİLDE OTURDUK YEMEK YEDİK”
Gerekli bağlantıları sağladıktan sonra katilleri Lefkoşa’dan aldım, son kez sahile de götüreyim sizi dedim oturduk bir şeyler yedik. Daha sonra gerekli bağlantıları sağladıktan sonra limana gider gibi yola koyulduk Arkadaşlarımın da yardımı ile onları etkisiz hale getirip ellerini bağladım” dedi.

“ÖLDÜRDÜKLERİ KADININ KOCASINA TELEFONDA BABA DEDİ”
Soğukkanlılığını koruyarak son ana kadar katillerle beraber zaman geçiren Demirel,” Etkisiz hale getirdiğimiz katilleri ilk önce vahşice öldürülen Ayça Alav’ın kocası ile telefonda görüntülü arayarak yüzleştirdim, daha sonra sınıra götürdüm” dedi. Demirel son ana kadar emin olmak için 10 gündür peşinde olduğu katilleri ilk kez Ayça Alav’ın eşi Eren Alav ile 18 gün sonra görüntülü telefon konuşmasında yüzleştirdi. Önce telefona bakmadıklarını ancak acılı eş Eren Alav’ın yanında çalışan katili tanıyarak adı ile çağırdığını daha sonra katilinde “merhaba patron, selam baba” diyerek karşılık verdiğini söyledi.

BEYARMUDU SINIR KAPISI’NDA KUZEY’E VERDİ…
Hayatını ortaya koyarak KKTC polisine teslim edene kadar büyük bir başarı ile soğukkanlılığını koruyan Hüseyin Demirel ve arkadaşları katilleri dün akşam 22.00 sıralarında katilleri Beyarmudu köyü yakınlarında kuzeyde polise teslim etti. KKTC polisi Pile ve Beyarmudu köyü bölgesinde olası olumsuz bir duruma karşı özel harekatın da katıldığı kalabalıkla katilleri teslim aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu