GenelManşetTürkiye

Büyük sevinç… Turizm cennetinde vaka sayısı sıfırlandı

Türkiye'nin en önemli turistik bölgelerinden yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği turizm cennetinde vaka sayısı sıfırlandı. Turizmciler büyük sevinç yaşadı.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan İzmir’in 46 bin 350 nüfuslu Çeşme ilçesinde Belediye Başkanı Ekrem Oran tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre dün itibariyle koronavirüs vakasına rastlanmadığı belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN TATİLCİLERE ÇAĞRI

Açıklamada; “Yasaklar kalktı, nereye gitsek diye düşünmeyin. Sağlıklı tatil için Çeşme’ye gelin. İzmir Valiliği’nin açıkladığı verilere göre Çeşme’mizde yeni vakaya rastlanmadı” ifadeleri yer aldı. Çeşme’deki vaka sayısının sıfırlanmasının olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı (ÇEŞTOB) Yakup Demir, “Çeşme ile gurur duyuyoruz. Çeşme’nin güvenli bir belde olduğu artık kanıtlanmış oldu” dedi.

DEMİR: TURİZM ÇALIŞANLARININ YÜZDE 90’I AŞILANDI, ÇEŞMEYE CİDDİ BİR AKIN VAR

Pandemi nedeniyle ikinci konutlarına gelenlerle Çeşme’de nüfusun artmasına rağmen vaka sayısının sıfırlandığına dikkat çeken Demir, “Çeşme’ye ciddi bir akın var. Bugünlerde Çeşme’de yaşayan ve tatil yapan 350 bin kişi var. Buna rağmen vakanın sıfır olması çok sevindirici. Çeşme’de yaşayanlar koronavirüsle ilgili ne yapılması gerektiğini çok iyi biliyorlar. Geçen yıldan beri Çeşme’de koronavirüs ile ilgili sürekli eğitimler verildi. Turizm personelinin yüzde 90’ı aşılandı. Çeşme’de bütün tedbirlerin alındığını görüyoruz. İlçede bundan önceki tarihlerde de vaka sayısı oldukça azdı. Bu güvenli bölge artık devletimiz tarafından da kesinleştirildi. Çeşme gibi önemli bir turizm destinasyonu artık ‘sıfır vaka’ sloganını kullanacak” diye konuştu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu