DünyaGüney KıbrısManşet

Büyük teknoloji firması DataArt Lefkoşa’nın Rum kesiminde ofis açtı

Dünya çapında bir yazılım mühendisliği firması olan DataArt, bu hafta Güney Kıbrıs’ta yeni bir ofis açıldığını duyurdu.

Dünya çapında bir yazılım mühendisliği firması olan DataArt, bu hafta Güney Kıbrıs’ta yeni bir ofis açıldığını duyurdu.

Ülkenin yatırım teşvik ajansı Invest Cyprus’tan destek alan şirket, şu anda 50’den fazla çalışanı Lefkoşa’daki yeni bir lokasyona yerleştiriyor.

Şirket, yerel yetenek havuzundan bu tür 50 kadar profesyoneli işe alarak bilgi teknolojisi sektöründe yeni iş fırsatları yaratmayı planladığını açıkladı.

Invest Cyprus CEO’su George Campanellas yaptığı açıklamada, “Teknoloji alanında kendini kanıtlamış bir lider olan DataArt’ı Kıbrıs’ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

DataArt, dijitalleştirme çözümleri, eski sistem modernizasyonu, çözüm tasarımı, bulut uygulaması geliştirme, makine öğrenimi ve yapay zeka, blok zinciri hizmetleri, risk yönetimi ve iş zekası ve danışmanlık hizmetleri dahil olmak üzere çok çeşitli bilgi teknolojisi hizmetleri sunuyor.

2022’de şirket, hizmetleri için en iyi liderlik ekipleri, çeşitlilik için en iyi CEO’lar, kadınlar için en iyi CEO’lar, en iyi İK ekibi, en iyi ürün tasarımı, en iyi mühendislik ekibi ve New York’ta çalışılacak en iyi yerler dahil olmak üzere 9 ödül kazandı. .

Ayrıca şirket, Inc. 5000’in Amerika’nın en hızlı büyüyen şirketleri sıralamasının 2022 baskısında yer aldı. Bu, şirketin listeye dahil edildiği onbirinci kez oldu.

Şirket ayrıca, 12 aylık bir süre içinde web sitelerinde profesyonel gelişim fırsatlarını isimsiz olarak derecelendiren çalışanlardan alınan milyonlarca puandan elde edilen bir liste olan Comparably’ın Beşinci Yıllık Kariyer Büyümesi için En İyi Şirketler listesine dahil edildi.

DataArt’ın CEO’su Eugene Goland, Lefkoşa’da yeni bir ofis açma kararı hakkında yorum yaparak, Kıbrıs’ın şirketin Avrupa’daki ayak izini güçlendirmek ve yeni pazarlara erişmek için ideal bir platform sağladığını söyledi.

Goland, “Yabancı şirketler için yeni teşvikler, personelimizi adaya yerleştirmemizi kolaylaştırırken, yerel yüksek vasıflı yeteneklere erişim kesinlikle bir bonus” dedi.

“Invest Cyprus, işimizi hızlı bir şekilde başlatmak için ihtiyacımız olan her şeyi bize sağlayarak, bu süreç boyunca mükemmel bir ortak oldu” diye ekledi.

Invest Cyprus CEO’su George Campanellas da, Kıbrıs’taki teknoloji şirketlerinin ilgisinin artmaya devam ettiğini ve sektörü ekonomik büyümenin temel direklerinden birine dönüştürdüğünü kaydetti.

Campanellas, “Dijital teknoloji yeteneğinin küresel kıtlığı teknoloji endüstrisini etkilemeye devam ediyor, bu nedenle DataArt gibi yeni yetenekleri çekmeye öncelik veren hızlı büyüyen şirketlerin geleneksel aday havuzlarının ötesine bakmaları şaşırtıcı değil” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu