KıbrısManşet

Büyükkonuk Belediyesi’nde asılsız gerekçelerle personele çamur atıldı!

. Son olarak 3 belediye personelini hiçbir yasal dayanağı olmayan şekilde ödeneksiz izne çıkarmaya çalışan Sennaroğlu’nun yaptığı bu usulsüz davranışla bardağı taşırdığını kaydeden Ömer Naşit, yarın Büyükkonuk Belediyesi’ne giderek söz konusu duruma müdahale edeceklerini ifade etti

Devrimci Genel-İş Sendikası Başkanı Ömer Naşit, Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Ahmet Sennaroğlu’nun belediyede keyfi uygulamalar yaptığına dikkat çekti. Son olarak 3 belediye personelini hiçbir yasal dayanağı olmayan şekilde ödeneksiz izne çıkarmaya çalışan Sennaroğlu’nun yaptığı bu usulsüz davranışla bardağı taşırdığını kaydeden Ömer Naşit, yarın Büyükkonuk Belediyesi’ne giderek söz konusu duruma müdahale edeceklerini ifade etti.

“PERSONEL ALEYHİNDE HERHANGİ BİR DAVA YOK”

Söz konusu 3 belediye personeli aleyhinde ne belediyede bir disiplin dosyası, ne bir dava ne de poliste her hangi bir dosya olmadığını vurgulayan Ömer Naşit, Sennaroğlu’nun yalanlarla 3 belediye personelini görevinden uzaklaştırma çabasının başarısız olduğunun da altını çizdi. Naşit, Belediye Başkanı’nın kendisi tarafından yazılan söz konusu yazının personele tebliğ edilmediğini çünkü söz konusu gerekçelerin yasal bir dayanağı olmadığını da vurguladı. İşten durdurulmaya çalışılan 3 personelin işlerine gitmeye devam ettiklerini ve imzalarını attıklarını da belirten Ömer Naşit, Sennaroğlu’nun bu 3 personele görev vermediğini ve çalıştırmadığını da belirtti.

“PERSONELE AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER ETTİ”

Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’nun, belediyede 15 yıllık personel olan dozer operatörü E.C.’ye sebepsiz yere telefonda küfür ettiğini belirten Ömer Naşit, “Belediyedeki grevin kalkmasından kısa bir süre sonra Belediye başkanı, E.C.’yi arayarak ağza alınmayacak küfürler edip işiyle tehdit etti. E.C. ise belediye başkanını polise şikayet ederek mahkemeye verdi. Yani tamamen şahsi bir mesele” diyerek, Ahmet Sennaroğlu’nun sırf kendisini mahkemeye verdiği için belediye personeli E.C.’yi işten durdurmaya çalıştığını ifade etti. Söz konusu meselenin belediye ile ilgisi olmayan Sennaroğlu ile E.C. arasındaki şahsi bir mesele olduğuna dikkat çeken Naşit, “Ortada bir dava ve suçlu varsa burada davacı olan E.C. davalı ve suçlu olan ise Ahmet Sennaroğlu’dur. Hem E.C.’ye küfürler yağdırdı hem de kendisini mahkemeye verdi diye işten çıkarmaya çalışıyor” dedi.

“BAŞKANIN ŞAHSİ MESELELERİ BELEDİYEYİ BAĞLAMAZ”

S.Y.’nin belediyede 15 yıllık ustabaşı olduğunu, A.D.’nin ise 13 yıllık marangoz olduğunu ifade eden Ömer Naşit, “Ahmet Sennaroğlu tutuklandığı zaman sosyal medyada yayınlanan haberlerin altına yorum yaptıkları ve tutuklandığına sevindikleri iddiasıyla söz konusu iki kişiyi de ödeneksiz şekilde izne çıkarmaya çalıştı” diyerek belediye personelinin Mayıs ayından beridir zaten maaş alamadığını vurguladı. Belediye personeli işe Belediye Başkanı arasındaki şahsi meselelerin işten çıkarma için bir gerekçe olamayacağını ve bunun yasal bir dayanağı da bulunmadığını vurgulayan Naşit, konuyu diyalog yoluyla çözmeye çalışacaklarını da belirtti.

“EVRAKTA SAHTECİLİK DURUMU VAR”

Belediye personelinin geriye dönük kişi başı ortalama 30 bin TL’nin üzerinde hayat pahalılığı, bayramlık, 1 Mayıs, 13. Maaş gibi alacakları da olduğunu da belirten Naşit, Sennaroğlu’nun evrakta sahtecilik yaptığını öne sürdü. Belediye personelinin Sosyal Sigortalar Dairesi, İhtiyat Sandığı Dairesi ve Vergi Dairesi’ne verilen maaş bordrolarında maaşlarının düşük gösterildiğini ve bu durum ortaya çıktığını kaydederek, Sennaroğlu’nun personele doğru maaş bordrolarını verirken, yatırımlarını düşük maaş üzerinden yapmak için devlet kurumlarına sahte maaş bordrosu verdiğini iddia etti. Naşit, söz konusu durumun Başsavcılık ve Sayıştaylığa aktarılmasına rağmen hiçbir girişim yapılmadığını da dile getirdi.

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜDAHİL OLMALI”

İçişleri Bakanlığı ve Yerel Yönetimler Müdürlüğü’nün bu konuya müdahil olması ve bu keyfi uygulamaya karşı bir yaptırım uygulaması gerektiğini vurgulayan Ömer Naşit, “Bu arkadaşların görevlerine geri dönmesi için gerekli tüm girişimleri yapacağız, gerekirse eyleme gideceğiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu